Ήταν το 1966, όταν ο διάσημος σχεδιαστής Yves Saint Laurent δημιούργησε το ριζοσπαστικό -για την εποχή- γυναικείο κοστούμι, ευρύτερα γνωστό με το όνομα «Le smoking».

ysl κουστουμι.jpg
Η πρωτοποριακή μακριά, μινιμαλιστική, ανδρόγυνη γραμμή ήταν μία σχεδιαστική καινοτομία που τάραξε τη μόδα και την pop culture και επηρέασε το στυλ πολλών σχεδιαστών και γυναικών τα χρόνια που ακολούθησαν.

H Betty Catroux, η Catherine Deneuve, η Loulou de la Falaise ήταν μερικά μόνο από τα ιστορικά fashion icons που τίμησαν και «επέβαλαν» με την επιρροή τους στο κοινό τη σπουδαία στιλιστική καινοτομία του σχεδιαστή και άλλαξαν τον τρόπο που οι γυναίκες έβλεπαν τα κοστούμια.

Σήμερα, με το ανδρόγυνο look να πρωταγωνιστεί, το γυναικείο κουστούμι αποτελεί must και πρέπει να βρίσκεται σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα!

Πώς μπορείς να το βάλεις:

1.Μαύρο κουστούμι (παντελόνι και blazer –αμάνηκο ή μη), με άσπρο πουκάμισο και μυτερή μαύρη γόβα.

1!.jpg1.jpg
2.Κάντο όπως η Κάρα Ντελεβίν στο show του οίκου Burberry κατά τη διάρκεια της fashion week του Λονδίνου και φόρεσέ το χωρίς τοπ από μέσα (αν δεν έχεις στήθος, αλλιώς θα γίνει πρόστυχο!!!) και τα αγαπημένα σου sneakers.

2.jpg
3.Πες ναι στη μονοχρωμία, διάλεξε ένα έντονο χρώμα και βάλε ένα head-to-toe λευκό/κόκκινο/μπλε/φούξια κουστούμι. Υπερβολή για Ελλάδα; Αν μπορείς να το υποστηρίξεις, δεν έχει τίποτα να φοβηθείς-Τόλμησέ το!

3.jpg

3!.jpg