​Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις και οι πράξεις πασίγνωστης βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας, η οποία δήλωσε «Μισώ την Αγγλία» και τάχτηκε υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας, μολονότι ουδεμία καταγωγή έχει από εκεί.

ρτη4ε.JPGξυυ.jpg
Ο λόγος για τη Βίβιαν Ουέστγουντ, η οποία αν και μεγάλωσε και… πλούτισε στο Λονδίνο, είπε στους δημοσιογράφους ότι απεχθάνεται την Αγγλία!!!

Μάλιστα, δεν δίστασε να τοποθετήσει στα μοντέλα της μια ��ονκάρδα που έγραφε «Ναι» υποδηλώνοντας τη στάση της σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας. Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας που παραχώρησε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου.

δφγδφγςε.JPGρτη3.jpg
Οι παρευρισκόμενοι στο show μάλιστα βρήκαν στις θέσεις τους ένα φυλλάδιο, στο οποίο η Βίβιαν εξηγούσε τη θέση της. Στο φυλλάδιο αυτό αναγραφόταν μεταξύ άλλων: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Σταυρώστε τα δάχτυλά σας για να νικήσει η Σκωτία. Διότι αν αυτό συμβεί, τότε το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είναι σημείο καμπής για ένα καλύτερο κόσμο».

βιβιαν με kate moss.JPG
Όταν μάλιστα ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί έκανε αυτήν την «εκστρατεία», απάντησε χαρακτηριστικά: «Μισώ την Αγγλία. Η Σκωτία μου αρέσει γιατί θεωρώ ότι είναι καλύτερη από εμάς. Είναι πιο δημοκρατική».

Αξίζει,βέβαια, να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σχεδιάστρια εκφράζεται μέσω της δουλειάς της για τους προβληματισμούς της. Συγκεκριμένα, τη θυμόμαστε να ποζάρει μαζί με την επίσης Βρετανίδα Κέιτ Μος, φορώντας ένα σελοφάν διαμαρτυρόμενη για τη κλιματική αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ TO VIDEO.