​Πρόσφατα, η πάντα στιλάτη Βικτόρια Μπέκαμ ανακοίνωσε πως θα πουλήσει 600 κομμάτια από την προσωπική της γκαρνταρόμπα μέσω του TheOutnet.com, του outlet site του γνωστού Net a Porter, ώστε να υποστηρίξει με τα έσοδα από τις πωλήσεις το mothers2mothers, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στοχεύει στην εξάλειψη της μετάδοσης του ιού HIV και του Aids από τις μητέρες στα αγέννητα παιδιά τους. Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση αυτή προκάλεσε πανικό στις fahsionistas διεθνώς και ο σκοπός της κίνησης αυτής άκρως θετικά σχόλια.

Αυτή η προσπάθεια έχει υποστηριχθεί στο παρελθόν από μερικά σπουδαία ονόματα της μόδας, όπως η Άνα Γουίντορ και η Στέλα Μακάρτνεϊ, ενώ επικεφαλής της δράσης είναι ο σύζυγος της Άνι Λίνοξ, ο γυναικολόγος Dr. Μιτς Μπέσερ.

Αν θυμάστε καλά, νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Βικτόρια είχε δεχθεί την πρόσκληση της Γουίντουρ να επισκεφθεί την Νότιο Αφρική μαζί με κάποιες μητέρες-μέντορες του mothers2mothers που είναι θετικές στον HIV και έχουν εκπαιδευτεί από την οργάνωση ώστε να δουλεύουν με έγκυες που μπορεί να έχουν κολλήσει τον ιό.

ΔΣΦ;ς.jpg
Στη συνέντευξη που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Gracia, η Beckham εξήγησε αναλυτικότερα το πώς δέθηκε με αυτόν το σκοπό:

«Συγκινήθηκα τόσο πολύ με τους ανθρώπους που γνώρισα αλλά και με την αφοσίωση και δύναμη που είχαν οι μητέρες μέντορες -πραγματικά δεν έχω γνωρίσει τόσο δυνατές γυναίκες σε όλη μου τη ζωή. Η δουλειά που κάνουν δεν είναι τίποτα λιγότερο από αξιοθαύμαστη», εξήγησε η Μπέκαμ και συνεχίζει παρακάτω σχετικά με τη δική της απόφαση να πουλήσει τα ρούχα της για να ενισχύσει τον σκοπό:

«Ψάχνοντας τη γκαρνταρόμπα μου βρήκα όλα αυτά τα ρούχα, πολλά εμβληματικά κομμάτια, που μου φέρνουν τόσες όμορφες αναμνήσεις. Ένιωσα απλά πως α) ήθελα να συγκεντρώσω λεφτά και β) ήθελα να τα μοιραστώ. Αυτά τα ρούχα έχουν κάνει μερικά απίστευτα ταξίδια, διασκέδασα τόσο πολύ φορώντας τα και θέλω να το μοιραστώ αυτό και να δώσω την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα κομμάτι από αυτό που ήμουν τόσο απίστευτα τυχερή να έχω».

Από το φόρεμα Prada που φορούσε στο SpiceWorld μέχρι διάφορες τσάντες, μαντίλια και κατά παραγγελία κοσμήματα, και τα 600 κομμάτια της προσωπικής συλλογής της Victoria θα βγουν σε δημοπρασία απευθείας από το The Outnet, ώστε να μπορεί καθένας να τα αποκτήσει έναντι ενός ποσού θα δοθεί για καλό σκοπό.
Όσο για τη διαδικασία που ακολούθησε ώστε να επιλέξει τα κομμάτια προς πώληση, η Beckham είπε στο Gracia: «Ήρθαν σπίτι η μαμά και η αδερφή μου και ξεχωρίσαμε (όσα θέλαμε) μέσα από τις κρεμάστρες και τα πα��ετάραμε. Η αδερφή μου ήταν τόσο σκληρή. Εγώ θα έλεγα "Ωωωω, δεν μπορώ να το δώσω αυτό!" και αυτή θα έλεγε "Δώστο μου. Τώρα βάλτο στο κουτί. Η Harper δεν πρόκειται να το φορέσει ποτέ αυτό!". Για να είμαι ειλικρινής είμαι σίγουρη πως κάποια από αυτά τα κομμάτια η Harper θα τα λάτρευε -νομίζω πως έδωσα τα καλύτερα- αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω που πραγματικά θα τα χαρούν».