​Μπορεί να μοιάζει μια απλή και εύκολη συνήθεια, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λάθη στο καθαρισμό του προσώπου. Ιδίως οι γυναίκες. Τα 6 συνηθέστερα είναι τα παρακάτω…

1.Λάθος σαπούνι: Σίγουρα, ο βασικός του ρόλος είναι να καθαρίζει από την βρωμιά, αλλά αν το σαπούνι που χρησιμοποιείται αφυδατώνει την επιδερμίδα σας από τα φυσικά της έλαια, τότε την ξηραίνει σε μεγάλο βαθμό.

2.Πολύ συχνός καθαρισμός: Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική, αλλά πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε το παρακάνουμε και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και θα είναι καθαρό. Περισσότερα πλυσίματα θα ερεθίσουν την επιδερμίδα και θα οδηγήσουν σε υπέρ-παραγωγή φυσικών ελαίων προκειμένου το PH της να επανέλθει στα φυσικά του επίπεδα.

3.Λάθος θερμοκρασία νερού: Είναι μύθος η άποψη ότι το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους και άρα καθαρίζετε την επιδερμίδα σας καλύτερα. Οι πόροι άλλωστε δεν έχουν μυς για να ανοίγουν και να κλείνουν. Το καυτό νερό θα αναστατώσει και πάλι τα έλαια του προσώπου σας, θα προκαλέσει ξηρότητα ή και σε ακραίες περιπτώσεις την δερματική παραγωγή σμήγματος.

4.Υπερβολική απολέπιση: Και πάλι, οτιδήποτε κάνετε σε υπερβολικό βαθμό, περισσότερο σας βλάπτει παρά σας ωφελεί. Η απολέπιση είναι καλή και πολύ χρήσιμη για μια υγιή επιδερμίδα. Δεν είναι όμως κάτι που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα. Περιορίστε το στις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ.

5.Δεν ξεπλένεστε καλά: Όταν αφήνετε σαπούνι ή κρέμες στο πρόσωπό σας και δεν ξεπλένεστε καλά, τότε το υλικό συσσωρεύεται στην επιδερμίδα σας και σκεπάζει τους πόρους. Η γραμμή στο σαγόνι, στα μαλλιά και η περιοχή της μύτης είναι συνήθως εκείνες που αγνοούμε περισσότερο στο πλύσιμο.

6.Τρίβετε με την πετσέτα: Ακουμπήστε την πετσέτα αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να απορροφήσει το νερό. Δεν είναι ανάγκη να την τρίβετε στο πρόσωπό σας. Κάνοντάς το αυτό, προκαλείται φθορά στην ελαστίνη της επιδερμίδας.