Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες από τη daily routine σου, που μπορείς να τις προσέξεις ή και να τις αλλάξεις προκειμένου να επιβραδύνεις τη διαδικασία της γήρανσης. Ποιες είναι αυτές;

1. Άλλαξε τη στάση που κοιμάσαι: Όταν κοιμάσαι από την ίδια μεριά κάθε βράδυ θα επιταχύνεις τη διαδικασία της γήρανσης από τη μεριά που πιέζεις. Οι ειδικοί προτείνουν να κοιμάσαι ανάσκελα ή να επενδύσεις σε μία καλή σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τη “ζημιά”.
2. Μη ξεχνάς το λαιμό σου: Ο λαιμός είναι από τα σημεία που χαλαρώνουν γρηγορότερα από άλλα σημεία του σώματος και του προσώπου σου. Αυτό είναι γεγονός. Έτσι, καλό είναι να μην ξεχνάς να τον περιποιείσαι και αυτόν μαζί με το πρό��ωπό σου.
3. Μην το παρακάνεις με την απολέπιση: Δεν πρέπει να κάνεις απολέπιση περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Αν το κάνεις πιο συχνά αφυδατώνεις το πρόσωπό σου και το οδηγείς στο να είναι πιο στεγνό και λιγότερο νεανικό.
4. Μείνει μακριά από τα social media: Ο εθισμός σου στο instagram και το facebook μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Η στάση στην οποία βρίσκεται ο λαιμός σου (με το πηγούνι να κοιτάει προς το στήθος σου) κάθε φορά που σκύβεις για να κοιτάξεις το κινητό ή το tablet σου δεν είναι η καλύτερη.
5. Κοιμήσου νωρίς: Το σώμα σου ανανεώνεται και αναζωογονείται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, αν συνηθίζεις να κοιμάσαι πολύ αργά και να ξυπνάς και πρωί τότε δεν κάνεις καθόλου καλό στην επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να κοιμάσαι έστω και μισή ώρα παραπάνω μερικές βραδιές την εβδομάδα. Το πρόσωπό σου θα σε ευχαριστεί αργότερα.
6. Μην πλένεις το πρόσωπό σου πάρα πολύ: Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου καθώς πλένεις το πρόσωπό σου και ακουμπώντας με αυτά το πρόσωπό σου μπορεί να αυξήσεις τις γραμμές στην επιδερμίδα σου λόγω του ότι τραβάς ή πιέζεις το πρόσωπο με τα χέρια σου. Προσπάθησε να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου χωρίς να το πιάνεις και μόλις τελειώνεις σκούπιζέ το με μία καθαρή πετσέτα.
7. Χαλάρωσε με τα προϊόντα ομορφιάς: Αγόρασες μία ακριβή κρέμα ματιών και ανυπομονείς να τη δοκιμάσεις; Πρόσεχε μην έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να του δημιουργήσεις ζημι��. Βάζε τις κρέμες προσεκτικά με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να αποφύγεις το σπάσιμο αγγείων.