​Ήθελες πάντα μακριά μαλλιά και τώρα που είναι και στη μόδα το μάκρος επιθυμείς διακαώς να τα αποκτήσεις; Λόγω συχνού styling και βαφής τα μαλλιά σου έχουν αποδυναμωθεί; Αν ναι, τότε δεν έχει παρά να δεις παρακάτω 10 tips που θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σου!

1. Κόβε τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και ουσιαστικά νεκρές άκρες τους κάθε ενάμιση μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, απαλλάσσεις τα μαλλιά σου από την φθορά και τα βοηθάς να αναπτυχθούν. Σκοπός σου δ��ν είναι μόνο να αποκτήσεις μακριά αλλά και υγιή μαλλιά!

2. Προσπάθησε να τρέφεσαι υγιεινά και να λαμβάνεις πολλές πρωτεΐνες οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή αμινοξέων. Τα αμινοξέα εξασφαλίζουν την παραγωγή της κερατίνης που είναι ένα από τα δομικά συστατικά της τρίχας. Το κρέας, τα αβγά και το γιαούρτι θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μακριά, γερά μαλλιά.

3. Απέφυγε τις τεχνικές επεξεργασίες, τις βαφές, το καθημερινό πιστολάκι, τη πρέσα και τα προϊόντα που έχουν στη σύνθεση τους αλκοόλ για να μην βάζεις σε κίνδυνο την υγεία και την αντοχή των μαλλιών σου. Προσπάθησε να τα περιποιείσαι με τα καλύτερα προϊόντα, άφηνε τα να στεγνώνουν φυσικά και μη ξεχνάς να τα διατηρείς σούπερ ενυδατωμένα εφαρμόζοντας ειδικές θεραπείες και μάσκες.

4. Κάνε συχνά μασάζ στο τριχωτό σου με κάποια θεραπεία ελαίων. Εναλλακτικά μπορείς απλώς να ζεστάνεις αγνό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (θα βρεις εξαιρετικά σε καταστήματα με βιολογικά) και να κάνεις μασάζ με αυτά σε όλο το τριχωτό μέρος της κεφαλής σου. Μετά από την θεραπεία, τα μαλλιά είναι ελαστικά, λαμπερά και ζωντανά.

5. Μια ακόμη φυσική μάσκα ενδυνάμωσης των μαλλιών είναι τα ασπράδια των αβγών που θα τα εφαρμόσεις πάλι στο τριχωτό κάνοντας μασάζ. Τα ασπράδια προσφέρουν αναδομούν τη τρίχα και επαναφέρουν τη λάμψη της.

6. Μη ξεχνάς να πίνεις τα 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Μόνο έτσι θα φεύγουν γρήγορα οι τοξίνες από τον οργανισμό σου και έτσι τα μαλλιά σου θα μεγαλώνουν με πιο γρήγορους ρυθμούς. Επίσης, το νερό θα διατηρεί ενυδατωμένη τη τρίχα από μέσα προς τα έξω.