​Πολλά είναι τα στιλιστικά λάθη που κάνουν κατά καιρούς οι άντρες στο ντύσιμό τους, καθώς δεν προσέχουν κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Παρακάτω θα δείτε τις 6 συμβουλές του star.gr που θα κάνουν τις εμφανίσεις σας κομψότερες.

1. Συνδυάστε τη ζώνη με τα παπούτσια σας: Αυτός είναι ένας καλός κανόνας που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε τη ζωή σας.

streetstyle.jpg
Do: Καλό θα είναι να προτιμάτε παραδοσιακά χρώματα, όπως το μαύρο, το σκούρο καφέ, το navy blue ή το ταμπά και να αποφεύγετε όλα τα άλλα, γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ να τα συνδυάσετε.

Don’t: Τα έντονα χρώματα ενέχουν το κίνδυνο για στιλιστικά λάθη, μην τα προτιμήσετε!

2. Συνδυάστε τη γραβάτα με το πουκάμισο: Οι γραβάτες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκφραστείτε, φροντίστε όμως να είστε πάντοτε εντός των ορίων του καλού γούστου.

suit2-480x360.jpg
Do: Δύσκολα θα πέσετε έξω αν διαλέξετε οποιαδήποτε γραβάτα με πλάγιες ρίγες, μικρά πουά, καρό ή διακριτικά σχέδια. Απλά βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στοιχειωδώς με το πουκάμισο, το κοστο��μι, ή το πουλόβερ σας.

Don’t: Οι γραβάτες με τα έντονα prints και τα αστεία σχέδια απαγορεύονται!

3. Παντελόνι με πιέτες ή χωρίς; Oι περισσότεροι άντρες αποφεύγουν τα παντελόνια χωρίς πιέτες, όμως η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές ένα παντελόνι χωρίς πιέτες δείχνει πιο κομψό. Αντίθετα, οι πιέτες δεν κολακεύουν ιδιαίτερα. Αν θέλετε περισσότερη άνεση, αγοράστε το παντελόνι χωρίς πιέτες ένα νούμερο φαρδύτερο και μικρύνετέ το στη μέση.

Dο: Πείτε ναι λοιπόν στα παντελόνια χωρίς πιέτες!

4. Οι κάλτσες:

Do: Ο κλασσικός κανόνας επιβάλλει οι κάλτσες να είναι στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι, αλλά όχι στον ίδιο τόνο εκτός, βεβαίως, αν φοράτε μαύρο. Όμως η ζακάρ κάλτσα, ή η κάλτσα με ρίγες σε διάφορα χρώματα, μπορεί να είναι εξίσου καλόγουστη και μάλιστα πιο στιλάτη, αρκεί να ταιριάζει τόσο με το παντελόνι όσο και με τα παπούτσια.

tumblr_m5qjf2kucS1rxt0xgo1_500.jpg
Don’t: Οι λευκές κάλτσες είναι κατάλληλες για το γυμναστήριο και μόνο! Μην τις φοράτε σε επίσημες εμφανίσεις.

5. Tο ρολόι: Το πιο σημαντικό αξεσουάρ-στολίδι του αντρικού ντυσίματος. Επενδύστε σ’ ένα καλό ρολόι που θα δηλώνει ποιος είσ��ε και ποιο είναι το στιλ σας.

Do: Φροντίστε να φοράτε κάθε φορά αυτό που είναι πιο κατάλληλο για την περίσταση, ανάλογα και με τον τρόπο με τον οποίο είστε ντυμένοι: Μαύρο δερμάτινο μπρασελέ όταν φοράτε μαύρα παπούτσια και ζώνη. Αντίστοιχα, καφέ με τα καφέ σας. Το ατσάλινο μπρασελέ φοριέται εξίσου καλά με οποιοδήποτε ρούχο.
6. Τα γυαλιά: Αν φοράτε γυαλιά, έχετε έναν επιπλέον τρόπο να επικοινωνήσετε στους άλλους το καλό γούστο, το στιλ και την προσωπικότητά σας. Τα γυαλιά μπορούν να γίνουν σημαντικός τρόπος έκφρασης και να προσδώσουν τόσο στη συνολική εμφάνιση ενός άντρα, ώστε αρκετοί άντρες τα προτιμούν ανεπιφύλακτα σε σχέση με τους φακούς επαφής.

Do: Πειραματιστείτε με διαφορετικά στιλ και σκελετούς. Βρείτε καταρχάς το σχήμα σκελετού που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά σας και μετά αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να εκφραστεί μέσα από το χρώμα, ή το ύφος του σκελετού. Ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιών μπορεί να δώσει χαρακτήρα στο σοφιστικέ look σας!