​Ένα αστραφτερό χαμόγελο είναι αρκετό για να δώσει λάμψη στο πρόσωπό σας και να αναδείξει την ομορφιά του. Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε λευκότερα δόντια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Βουρτσίστε με τον σωστό τρόπο: Πρώτα από όλα είτε χρησιμοποιείτε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είτε κανονική πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι μαλακή. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες λειτουργούν σαν γυαλόχαρτο στα δόντια σας χαλώντας τους το σμάλτο.

2. Αυξήστε τον χρόνο βουρτσίσματος: Έρευνες έχουν δείξει πως ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου δυο λεπτά και τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα απαλά. Ο βίαιος τρόπος αλλά και το δυνατό τρίψιμο στα δόντια μπορεί να βλάψει πέρα από το σμάλτο και τα ούλα σας.

3. Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα: Φυσικά και μπορείτε να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα και με την κανονική οδοντόβουρτσα, ωστόσο η ηλεκτρική σας βοηθάει περισσότερο, γιατί γίνεται χωρίς κάποιον ιδιαίτερο κόπο. Είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να καθαρίζουν αποτελεσματικά ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία αφαιρώντας την πλάκα από τα δόντια σας.

4. Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα: Μια αρκετά οικονομική λύση. Η σόδα έχει την ιδιότητα να λειαίνει την επιφάνεια του δοντιού και να αφαιρεί τους λεκέδες. Προσοχή! Μην την χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί μπορεί να καταστρέψετε την αδαμαντίνη των δοντιών σας πετυχαίνοντας έτσι το αντίθετο αποτέλεσμα, να φαίνονται δηλαδή πιο σκοτεινά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείται οδοντόκρεμες που περιέχουν μαγειρική σόδα.

5. Αποφύγετε φαγητά και ποτά που λεκιάζουν: Καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, κόκα κόλα είναι μερικές από αυτές. Το χειρότερο από όλα είναι οτιδήποτε είναι καυτό. Για παράδειγμα εάν θέλετε να πιείτε καφέ μπορείτε να επιλέξετε κρύο καπουτσίνο αντί για έναν εσπρέσο, ή αν θέλετε να πιείτε ένα ποτό επιλέξτε σαμπάνια αντί για κόκκινο κρασί.

6. Πιείτε νερό: Αν πιστεύετε πως το κόκκινο κρασί είναι ο μόνος ένοχος ότι λεκιάζει τα δόντια σας κάνετε λάθος. Έρευνες δείχνουν πως τα μεγάλα επίπεδα οξέως που περιέχει το λευκό κρασί προσωρινά καταστρέφει το σμάλτο, κάνοντας έτσι τα δόντια αδύναμα και πιο ευάλωτα στους λεκέδες. Βουρτσίζοντας αμέσως μετά το ποτό σας ή οτιδήποτε άλλο όξινο έχετε φάει ή πιει χειροτερεύει την ζημιά. Το νερό είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στους λεκέδες. Ένα ποτήρι νερό διώχνει μακριά τα επιβλαβή οξέα.

7. Δώστε στο σάλιο σας την ευκαιρία να δράσει: Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται το σάλιο σας βοηθάει στο σμάλτο των δοντιών καθώς περιέχει μέταλλα, όπως το φθόριο, το ασβέστιο και το φώσφορο, που βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μισή ώρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο σάλιο σας να δράσει και μετά να τα βουρτσίσετε.

8. Φάτε τυρί: Οποιεσδήποτε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το τυρί, μετά από κάθε γεύμα ή ποτό βοηθάει να εξουδετερωθούν τα οξέα που κιτρινίζουν τα δόντια. Επίσης έτσι βοηθάμε και στην πρόληψη της τερηδόνας και την αναδόμηση της αδαμαντίνης των δοντιών.
9. Δοκιμάστε φράουλες: Μπορείτε να τρίψετε τα δόντια σας με φράουλες ή κάποιο άλλο κόκκινο φρούτο. Ο χυμός τους περιέχει μαλικό οξύ που χρησιμεύει ως λευκαντικό και μπορεί να απομακρύνει τις κηλίδες από τα δόντια.
10. Διαλέξτε το σω��τό κραγιόν: Το σωστό make up παντού βοηθάει όπως είναι γνωστό. Διαλέξτε κραγιόν που έχουν σαν βάση τους το μπλε, για παράδειγμα το κερασί ή στις αποχρώσεις του μούρου ή του κρασιού. Αποφύγετε επίσης τα περλέ κραγιόν, αυτά που έχουν ματ φινίρισμα, τα μπεζ ή τα καφέ που μπορούν να επιτείνουν τον αποχρωματισμό των δοντιών σας.