​Πολλές είναι εκείνες που δε χρησιμοποιούσαν ποτέ λάδια στην περ��ποίηση του προσώπου τους και αυτό γιατί πιστεύουν πως τα λάδια φράζουν τους πόρους αλλά και κάνουν το δέρμα αρκετά λιπαρό. Ωστόσο, μια δοκιμή αρκεί για να σας πείσει για το αντίθετο. Παρακάτω θα δείτε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια στο πρόσωπό σας.

1. Χρησιμοποιήστε τα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Τα λάδια προσώπου λειτουργούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ότι μια απλή κρέμα στην ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος, όταν αυτό είναι αφυδατωμένο.
2. Τα έλαια για το πρόσωπο αποκαθιστούν την ισορροπία της λιπαρότητας του δέρματος και καθυστερούν τη φυσική παραγωγή λίπους στο πρόσωπο.
3. Απαλύνουν τα σημάδια γήρανσης. Πολλά λάδια προσώπου περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών και βιταμινών, που προσφέρουν προστασία από ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσετε λίγες σταγόνες μετά την αντιγηραντική σας κρέμα.
4. Χρησιμοποιήστε για να καθαρίσετε το δέρμα σας από το μακιγιάζ αλλά και από ακαθαρσίες χωρίς να αφαιρέσετε το σμήγμα.
5. Λειτουργούν σαν ηρεμιστικά για το δέρμα από τους ερεθισμούς
6. Δίνουν μεγαλύτερη αντοχή στο άρωμά σας για μια βραδινή έξοδο.
7. Μπορείτε επίσης, τα ίδια λάδια για το πρόσωπο να τα χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά σας, αν θέλετε να τους προσθέσετε λάμψη και να μειώσετε το φριζάρισμα.