Την εποχή αυτή δυστυχώς ��ι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από ιώσεις και κρυολογήματα. Απαραίτητο λοιπόν είναι όσοι νοσείτε, να θωρακίσετε τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σας, τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές.

Πιο συγκεκριμένα οι τροφές που ενδείκνυνται για όταν είστε άρρωστοι είναι:

Σούπες με ζωμό Σε αυτές περιλαμβάνονται η κοτόσουπα ή μια σούπα λαχανικών με ζωμό κοτόπουλου. Στη διάρκεια του μαγειρέματος απελευθερώνεται κυστεΐνη, ένα αμινοξύ το οποίο έχει παρόμοια σύσταση με ουσίες που χρησιμοποιούνται σε φάρμακα για τη βρογχίτιδα. Έτσι καταπολεμάται η ρινική συμφόρηση. Επίσης τα λαχανικά -καρότα, μαϊντανός, σέλινο κ.λπ.- δρουν κατά της φλεγμονής.

Ζεστά αφεψήματα Το πράσινο τσάι, η γλυκύρριζα, το τζίντζερ, η μολόχα, συνδυαστικά με 1 κ.γ. μέλι, καταπραΰνουν τον πονόλαιμο αλλά και τη ρινική συμφόρηση χάρη στα αντιοξειδωτικά τους.

Εσπεριδοειδή Μπορεί μελέτες να έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν θεραπεύει το κρυολόγημα, όμως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται το ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, εκτός από βιταμίνη C, τα εσπεριδοειδή διαθέτουν και φλαβονοειδή που επιταχύνουν την ανάρρωση.