​Η Hot Yoga, είναι εδώ και καιρό, η νούμερο 1 τάση στο τομέα της γυμναστικής παγκοσμίως. Πολλοί είναι οι σταρ του Χόλυγουντ, που έχουν εκφραστεί δημόσια για αυτή τη συνήθειά τους που έγινε… λατρεία!

Στην Ελλάδα όμως, πρόσφατα διαδόθηκε η νέα αυτή μέθοδος γυμναστικής, γι αυτό και εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι αυτήν.

Αρχικά, είναι καλό να ξέρετε ότι δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, παρά μόνο για μία κλασσική σειρά ασκήσεων γιόγκα, με τη μόνη διαφορά πως εξελίσσονται μέσα σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το σημαντικό είναι ότι βοηθάει στην απώλεια τοξινών από το σώ��α και την μείωση βάρους, στα πλαίσια της προσπάθειας του οργανισμού να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι τις καύσεις. Επίσης συμβάλλει στην απόκτηση ελαστικότητας των μυών και των τενόντων, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι τραυματισμοί.

Όμως, από ιατρικής άποψης, οποιαδήποτε άσκηση γίνεται σε ακραίες συνθήκες, όπως συμβαίνει με τη Hot Yoga, απαγορεύεται! Δεν κάνει για όλους! Άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι ή αγύμναστοι με καρδιαγγειακά ή αναπνευστικά προβλήματα και άλλες σχετικές παθήσεις, αντενδείκνυται να υποβάλλουν τον οργανισμό τους σε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία.