​Πολλές είναι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση φακούς επαφής. Οι τελευταίοι ωστόσο, απαιτούν πλήρη καθαριότητα κατά τη χρήση τους, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα.

Το μακιγιάζ, είναι ένας τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, κυρίως αν η κοπέλα που το εφαρμόζει φορά φακούς.

Δείτε παρακάτω 6 beauty tips για να είστε πάντα όμορφες, διατηρώντας όμως παράλληλα την υγεία των ματιών σας!

1. Κράτησέ τους καθαρούς: Πάντα να πλένεις τα χέρια σου πριν φορέσεις τους φακούς σου. Τυχόν υπολείμματα από κρέμες ή λοσιόν μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια σου!

2. Φόρεσέ τους πριν κάνεις το μακιγιάζ σου: Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τους κρατήσεις καθαρούς. Επίσης είναι καλό να τους βγάζεις πρώτα πριν ξεβαφτείς, πάντα πολύ προσεκτικά!

3. Δώσε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς: Όσες φοράνε φακούς πρέπει να δίνουν μια μεγαλύτερη προσοχή στα προϊόντα που επιλέγουν. Προτίμησε υποαλλεργικά καλλυντικά και προϊόντα που αναγράφουν στην ετικέτα τους το χαρακτηρισμό oil-free.

4. Μην βάζεις μολύβι στο εσωτερικό του ματιού: Ίσως αυτό να μην σ’ αρέσει αλλά το μολύβι στο εσωτερικό του ματιού μπορεί να φράξει τους δακρυγόνους αδένες και να προκληθεί ξηροδερμία, θολούρα και ακόμα χειρότερα μόλυνση!

5. Προσοχή με τη πούδρα: Και με οποιοδήποτε καλλυντικό είναι σε σκόνη! Χρησιμοποίησε προϊόντα σε κόμπακτ μορφή ή κράτα τα μάτια σου κλειστά όταν τα εφαρμόζεις. Στη περίπτωση των σκιών για τα μάτια καλύτερα είναι να βρέχεις λίγο το πινελάκι πρώτα.

6. Η μάσκαρα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση: Αυτό σημαίνει πως αν έχει κόμπους ή νιφάδες μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο εσωτερικό του ματιού σου! Και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις!