Στις μέρες μας, η πλειοψηφία των ζευγαριών περνάει μικρές ή μεγάλες κρίσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονοι τσακωμοί. Οι τελευταίοι, δεν κάνουν κακό μόνο στο γάμο ή στη σχέση του ζευγαριού- όπως ενδεχομένως γνωρίζατε ήδη- αλλά και στη καρδιά.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, παρατήρησαν ότι αν ο σύζυγος δεν είναι τόσο υποστηρικτικός και δημιουργεί εντάσεις και τσακωμούς με τη στάση του, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργη��εί πρόβλημα στις αρτηρίες του έτερου ήμισυ.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 136 ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, με μέσο όρο ηλικίας τα 63, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια μέτρησης της συνολικής ποιότητας του γάμου τους, καθώς και το μέγεθος στήριξης από το σύζυγό τους.

Αυτό που διαπίστωσαν, ήταν ότι περίπου το 30% είχαν υποστηρικτικό σύζυγος ενώ το 70% δυστυχώς λάμβαναν μια αρνητική συμπεριφορά η οποία γινόταν ιδιαίτερα ενοχλητική.

Χρησιμοποιώντας έναν αξονικό τομογράφο ήλεγξαν πως αντιδρούν οι αρτηρίες του όταν τσακώνονται με τον σύντροφό τους και το αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς άσχημο.

Επομένως, καλό θα ήταν όλοι να ακολουθήσουμε την συμβουλή των ειδικών και να περιορίσουμε τους καυγάδες, προστατεύοντας έτσι τόσο τη ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία!