​Όπως άλλωστε θα γνωρίζεις ήδη, απαραίτητη για τη φροντίδα και την υγεία του προσώπου μας, είναι η απολέπιση. Ωστόσο, αυτή δεν γίνεται πάντα σωστά.

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν συχνά οι γυναίκες, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να διώξουν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα τους, ούτε να επαναφέρουν την απαλότητα σε αυτή. Εσύ ποια από τα παρακάτω λάθη κάνεις όταν χρησιμοποιείς το scrub σου;

1. Μην το παρακάνετε με τη συχνότητα. Αν κάθε φορά που κάνετε μπάνιο κάνετε και scrub τότε δεν έχει κανένα νόημα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας πρέπει να ορίσετε και τη συχνότητα της απολέπισης.

2. Ενυδάτωση. Μετά από ένα καλό scrub, η ενυδάτωση είναι πάντα απαραίτητη. Βρείτε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στο δέρμα σας και χαρίστε του μία πλούσια ενυδάτωση.

3. Μην κάνετε απολέπιση ποτέ σε στεγνό δέρμα. Πάντα να απολεπίζεστε με νερό και να προσέχετε τα ειδικά προϊόντα, όπως βούρτσα ή σφουγγάρι απολέπισης. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

4. Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Είτε πρόκειται για scrubs που φτιάχνετε μόνες σας, είτε για εμπορίου, πρέπει να δώσετε προσοχή στα συστατικά και την επίδρασή τους στο δέρμα σας, κυρίως όταν αυτό είναι ευαίσθητο.
Extra Tip: Η απολέπιση δεν είναι μόνο για το πρόσωπο. Θυμηθείτε ότι και το σώμα σας, το έχει ανάγκη!