Ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα του φυτικού βασιλείου είναι το αβοκάντο. Μπορεί να θεωρείται αρκετά λιπαρό, η διατροφική του ωστόσο αξία είναι τόσο μεγάλη που καλό θα ήταν να περιλαμβάνεται στο διατροφικό πρόγραμμα όλων των ανθρώπων.

Παρακάτω θα δείτε έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το γευστικό «φυτικό βούτυρο», όπως το αποκαλούν πολλοί.

1. Το αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα
2. Η μπανάνα και τα μήλα, ωριμάζουν το αβοκάντο
3. Το αβοκάντο έχει πολλές πρωτεΐνες
4. Το αβοκάντο κάνει και για βούτυρο
5. Το αβοκάντο ανήκει στις υπερτροφές
6. Δεν επωφελείστε από αυτό μόνο αν το τρώτε: Πέραν των θρεπτικών δράσεων του αβοκάντο για τον οργανισμό σας, το φρούτο αυτό, κάνει καλό και στην υγεία των μαλλιών και την περιποίηση της επιδερμίδας.

Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχει, επαναφέρουν την υγεία σε τραυματισμένα μαλλιά, καλμάρουν το δέρμα από εγκαύματα και σύμφωνα με κάποιους, έχουν και αντιρυτιδική δράση.