Χαμόγελα αισιοδοξίας προσφέρουν σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν πώς δοκίμασαν με επιτυχία σε πειραματόζωα ένα νέο φάρμακο που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού!

Με άλλα λόγια, χάρη στο φάρμακο αποφεύγεται η μετάσταση σε άλλα σημεία του σώματος.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, με επικεφαλής τον δρα Ρίτσαρντ Κλάρκσον του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας Βλαστοκυττάρων Καρκίνου, πρόκειται για μια ουσία που αναστέλλει τη δράση του γονιδίου Bc13, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μεταστατικού καρκίνου.

«Δείξαμε πως καταστέλλοντας αυτό το γονίδιο, ήταν δυνατό να περιορίσουμε την εξάπλωση του καρκίνου σε ποσοστό πάνω από 80%» είπε ο Ρ. Κλάρκσον.

Το βήμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μέχρι σήμερα η πλειονότητα των θανάτων από καρκίνο οφείλεται στις μεταστάσεις των όγκων σε άλλα σημεία του οργανισμού του ασθενούς. Στον καρκίνο του μαστού, μπορεί να εμφανιστεί μετάσταση ακόμα και πολλά χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, η έρευνα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, όμως πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη.