​Τα γευστικά και αγαπημένα όλων αμύγδαλα, αποτελούν το ξηρό καρπό με τα περισσότερα οφέλη.

Συγκεκριμένα:

1. Βοηθούν αποδεδειγμένα στην μείωση της χοληστερίνης.

2. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι εμπεριέχουν στην καθημερινή διατροφή τους αμύγδαλα γύρω στις 5 φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες για καρδιακό επεισόδιο.

3. Περιέχουν φώσφορο που συμβάλλει στην “ενδυνάμωση” των οστών και των δοντιών.

4. Η βρώση αμυγδάλων μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

5. Περιέχουν συστατικά όπως τη ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, που συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

6. Είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα.

7. Είναι ένας ξηρός καρπός που βοηθά στην απώλεια βάρους, αφού περιέχει υγιή λίπη.

Για το λόγο αυτό δεν έχουμε παρά να τα εντάξουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στη διατροφή μας! Μάλιστα, καλό θα ήταν να προτιμάτε τα ανάλατα αμύγδαλα που είναι ακόμα πιο υγιεινά.