​Προσπαθείτε να αδυνατίσετε τρώγοντας υγιεινές τροφές αλλά βλέπετε «κολλημένη» την ζυγαριά στα ίδια κιλά; Αν ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να ψάξετε τους «ενόχους» και να πάρετε τα μέτρα σας!

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις "ανυποψίαστες" τροφές, η κατανάλωση των οποίων σε μεγάλες ποσότητες μπλοκάρει το στόχο μας για την ….εξαφάνιση των π��ριττών κιλών!

Μούσλι

Υγιεινό, ειδικά αν δεν έχει ζάχαρη, αλλά πολύ πιο βαρύ από άλλα δημητριακά. Καταναλώνετέ τα σε μικρή ποσότητα και πιο πολύ ως συνοδευτικό στο γάλα σε αντίθεση με τα άλλα δημητριακά. Ένα φλιτζάνι μούσλι περιέχει 280 θερμίδες.

Ελαιόλαδο

Αν προσθέτετε ελαιόλαδο παντού και χωρίς να μετράτε, υπάρχει πιθανότητα να καταναλώνετε πολλές θερμίδες που δεν υπολογίζετε. Ωστόσο είναι πηγή λίπους και το λίπος περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα δείτε πόσες θερμίδες λαμβάνετε μόνο από αυτό!

Ρύζι

Είτε είναι καστανό είτε άσπρο περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα μακαρόνια ή άλλες πηγές αμύλου. Περιοριστείτε σε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 220 θερμίδες.

Ξηροί καρποί

Αποτελούν φυτική πηγή πρωτεΐνης που περιέχει τα καλά ακόρεστα λιπαρά και κάνουν καλό στην καρδιά σας. Σύμφωνα με έρευνες χορταίνουν, αρκεί να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα. Ένα φλιτζάνι με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς περιέχει 870 θερμίδες. Περιορίσου σε 1 χούφτα (1/4 του φλιτζανιού) ξηρούς καρπούς ή σε 2 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο την ημέρα

Πληροφορίες omorfamystika