​Πολλές είναι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επί της κεφαλής, όπως για παράδειγμα τη λιπαρότητα, τη τριχόπτωση και τη πιτυρίδα.

Ας δούμε όμως αρχικά πού οφείλεται το πρόβλημα αυτό:

Οι σμηγματογόνοι ��δένες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής υπερλειτουργούν και παράγουν περισσότερο από το απαραίτητο σμήγμα.

Το σμήγμα αυτό δημιουργεί μια μάζα η οποία φράζει τους πόρους του δέρματος και δεν του επιτρέπει να λειτουργήσει σωστά, καθώς επίσης δεν επιτρέπει στις νέες τρίχες να αναπτυχθούν. Το αποτέλεσμα; η έντονη τριχόπτωση και η πιτυρίδα.

Πώς θα απαλλαγείτε όμως από τη λιπαρότητα στα μαλλιά; Εμείς σας παρουσιάζουμε μια εύκολη μάσκα με μαϊντανό που θα σας βοηθήσει!

Θα χρειαστείτε:

3 κούπες φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κούπα βραστό νερό

Παρασκευή:

Βάλτε το βραστό νερό σε ένα μπολ μαζί με μια κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό για 30 λεπτά. Στη ��υνέχεια προσθέστε και τον υπόλοιπο μαϊντανό και χτυπήστε το μείγμα στο blender ή multi για να γίνει μια αραιή πάστα. Πριν λουστείτε, απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και στη συνέχεια στα μαλλιά. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου ή τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα για περίπου 1 ώρα ή και παραπάνω. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά και λουστείτε κανονικά.