Αναμφισβήτητα έχουμε όλοι αναρωτηθεί πόσο άραγε καλή άσκηση είναι το σεξ. Καίμε θερμίδες; Γυμνάζουμε τη μυϊκή μας μάζα και άραγε αρκεί μόνο το σεξ για μια καλή φυσική κατάσταση;

Την απάντηση έδωσε ο δρ. Καρέλης, καθηγητής Επιστήμης της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, στο Μόντρεαλ του Καναδά και οι συνεργάτες του, που δημοσίευσαν τον Οκτώβριο μια μελέτη που διερεύνησε πόση ενέργεια καίμε στ’ αλήθεια στη διάρκεια του σεξ.

Συμμετείχαν 21 νεαρά, ετεροφυλόφιλα ζευγάρια τα οποία στην αρχή έκαναν τζόκινγκ επί 30 λεπτά σε κυλιόμενο διάδρομο. Όση ώρα έτρεχαν οι ερευνητές κατέγραφαν την καύση θερμίδων και άλλους δείκτες για τις απαιτούμενες συγκρίσεις στο επόμενο στάδιο της μελέτης.

Οι εθελοντές στη συνέχεια έκαναν σεξ και διαπιστώθηκε πως έκαιγαν κατά μέσον όρο το λεπτό 4 θερμίδες οι άντρες και 3 οι γυναίκες, ενώ η διάρκειά του κυ��αινόταν από 10 έως 57 λεπτά (μέση διάρκεια 25 λεπτά), των προκαταρκτικών συμπεριλαμβανομένων. Αντίστοιχα, οι άντρες έκαιγαν σχεδόν 9 θερμίδες το λεπτό με το τζόκινγκ και οι γυναίκες σχεδόν 7.

Επομένως, σίγουρα το σεξ βοηθάει στην απώλεια θερμίδων, αλλά όπως επισημαίνει και ο ο δρ Καρέλης , «το σεξ μπορεί να θεωρείται άσκηση» αλλά όχι και τόσο έντονη όσο το τζόκινγκ.

Πάντως, για όσους δεν γυμνάζονται καθόλου η άσκηση αυτή ενδείκνυται και σίγουρα είναι πιο απολαυστική απ’ ό,τι το τζόκινγκ, σύμφωνα με το 98% των εθελοντών της μελέτης.