Το Crossfit είναι μια σχετικά καινούργια μέθοδος γυμναστικής, που κ��ρδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως. Οι φαν της συγκεκριμένης άσκησης όσο πάει και πληθαίνουν! Ο λόγος; Μα φυσικά ότι πρόκειται για μία γυμναστική υψηλής έντασης που καταφέρνει να πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις μέρες μας λοιπόν που οι περισσότεροι έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, αυτό είναι μία εύκολη και ιδανική λύση για να δουν αλλαγές στο σώμα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ακρίβεια, η Ισορροπία, η Συντονισμός, η Ευλυγισία, η Ευκαμψία, η Αντοχή , η Καρδιοαναπνευστική Αντοχή, η Ταχύτητα, η Ισχύς και η Δύναμη, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης άσκησης. Fit λοιπόν για το CrossFit, θεωρείται το άτομο που έχει καλλιεργήσει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Όσο για το χρόνο του workout; Είτε δίνεται συγκριμένος όγκος προπόνησης και ο ασκούμενος καλείται να τον ολοκληρώσει σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο, είτε δίνεται εξαρχής συγκεκριμένος χρόνος, μέσα στον οποίο ο ασκούμενος καλείται να κάνει όσο περισσότερους κύκλους της προπόνησης που έχει δοθεί.

Γιατί πρέπει να το προτιμήσετε; Αν θέλετε να σταματήσετε να θεωρείτε τη γυμναστική βαρετή και, κυρίως, αν θέλετε να βρεθείτε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που υπήρξατε ποτέ, η λύση λέγεται CrossFit!!!

Όμως προσοχή, οι ασκήσεις αυτές δεν είναι για όλους. Αφορά ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας με την καρδιά τους, με τους μύες τους και γενικότερα ο οργανισμός τους είναι υγιής και μπορεί να ανταπεξέλθει σε ασκήσεις υψηλής έντασης. Καλό θα ήταν αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε Crossfit να απευθυνθείτε σε ειδικούς προπονητές και personal trainers!
Δοκιμάστε το και δείτε το σώμα σας να αλλάζει!!!