Είναι γνωστό πως θεωρείται η βιταμίνη C, θεωρείται η βιταμίνη με την μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης C, ή επιλέγουν για πρωινό έναν φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Είναι βέβαια λογικό να τη προτιμούν πολλοί, αφού η δράση της είναι πολύτιμη για την υγεία αλλά και την ομορφιά του προσώπου μας.

Αρχικά, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις, ενισχύει το ανοσοποιητικό οργανισμό και είναι ιδανική για λοιμώξεις και κρυολογήματα. Επιπλέον ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι μετατρέπει τις θερμίδες σε ενέργεια και ότι δημιουργεί άμυνα στον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα. Ακόμα, κρατάει οστά και δόντια σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες έχει αποδειχθεί ότι ο ανθρώπινος οργανισμός όταν δεν έχει λαμβάνει την ποσότητα που απαιτείται από την συγκεκριμένη βιταμίνη παρουσιάζει συμπτώματα όπως αδυναμία, έντονος πόνος στις αρθρώσεις και κακή και αργή επούλωση των τραυμάτων. Τέλος, η αντιοξειδωτική της δράση κάνει το δέρμα του προσώπου μας να λάμπει!

Βέβαια, οι περισσότεροι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι η κύρια πηγή της βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια. Σίγουρα είναι μία από τις πιο σημαντικές πηγές, ωστόσο δεν είναι η μόνη. Τα ακτινίδια, τα ρόδια, το μπρόκολο, οι πράσινες πιπεριές και τα βατόμουρα είναι κάποια φρούτα και λαχανικά στα οποία είναι πλούσια με βιταμίνη C.