​Μια καινούργια μελέτη έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες, η οποία επιβεβαιώνει τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας!

Η νέα μελέτη χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο χυμός της ντομάτας απομακρύνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένα ποτήρι χυμός ντομάτας τη μέρα αυξάνει στον ανθρώπινο οργανισμό την ποσότητα της ορμόνης αδιπονεκτίνης , κατά 9%.

Η ορμόνη αυτή εμπλέκετα�� στον έλεγχο της συσσώρευσης του λίπους (το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου), των επιπέδων της γλυκόζης, στη διασφάλιση της υγιούς γήρανσης και στην ενίσχυση της μακροζωίας.

Το δείγμα αποτελείτο από γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, οι οποίες είτε ήταν υπέρβαρες, είτε είχαν κάποιο συγγενικό πρόσωπο που είχε προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, ενώ οι επιστήμονες συνιστούν σε όσους δεν τους αρέσει ο χυμός ντομάτας, ναν δοκιμάσουν ντοματόσουπα ή να χρησιμοποιούν στο φαγητό τους σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.