​Η φροντίδα του προσώπου μας είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει να θυμόμαστε τη περιποίηση μόνο όποτε παρουσιάζεται ένα πρόβλημα στην επιδερμίδα του προσώπου μας, όπως λόγου χάριν η ακμή ή οι ρυτίδες, αλλά όλες τις εποχές και σε όλες τις φάσεις.

Ειδικά εμείς οι γυναίκες, πρέπει να δίνουμε διπλή προσοχή.

Γι΄αυτό καλό θα είναι καμιά γυναίκα να μην ξεχνά τα παρακάτω:

1. Ντεμακιγιάζ! Δεν είναι κλισέ συμβουλή που απλά ακούγεται σαν ένα τραγούδι στο repeat. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να γίνει συνήθεια και καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Όσο και να έχετε βαφτεί πρέπει απαραιτήτως το βράδυ πριν κοιμηθείτε να ξεβαφτείτε!

2. Αντιοξειδωτικά! Βοηθούν το δέρμα να ανακτήσει τη λάμψη του. Μπορείτε να τα βρείτε στις βιταμίνες A, C και E. Η κατανάλωση πορτοκαλιών για παράδειγμα θα σας δώσει υγεία, ενέργεια, ευεξία αλλά και… λάμψη στο πρόσωπο!

3. Καθημερινό μασάζ- όχι καθημερινή απολέπιση! Η απολέπιση είναι βέβαια απαραίτητη για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των μαύρων στιγμάτων, αλλά μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να γίνεται καθημερινά, αφού ερεθίζει το δέρμα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνετε καθημερινά ένα ολιγόλεπτο χαλαρωτικό μασάζ με την κρέμα σας που θα βοηθήσει στη σωστή κυκλοφορία του δέρματος.

4. Ενυδάτωση! Εκτός από τις κρέμες ή τις λοσιόν που εφοδιάζουν το δέρμα σας με την υγρασία που χρειάζεται, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ώστε να το ενυδατώνετε. Η καρύδα μάλιστα είναι μια ωραία και γευστική εναλλακτική!

5. Αντιηλική προστασία! Ακόμα και το χειμώνα η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη. Μην την αμελείτε! Πρέπει να φροντίζετε να έχετε μία αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας για τους θερινούς μήνες και για τους χειμερινούς φροντίστε να έχει η ενυδατική ή το foundation σας υψηλό αντιηλιακό δείκτη.