​Η κυτταρίτιδα αποτελεί πρόβλημα της πλειοψηφίας των γυναικών σήμερα. Η άσχημη αυτή όψη πορτοκαλιού που δημιουργείται στο δέρμα, είναι απόρροια κληρονομικότητας, κακής διατροφής, καταχρήσεων και έλλειψης άσκησης.

Σας παρουσιάζουμε χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτή και να μην δημιουργήσετε στο μέλλον.

Αρχικά, μπορεί κάλλιστα να συναντήσετε γυναίκες αδύνατες και γυμνασμένες με κυτταρίτιδα. Αυτό οφείλεται σε γονίδια και δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμο. Ωστόσο, όσο περισσότερο προσέχουν οι γυναίκες που λόγω κληρονομικότητας έχουν κυτταρίτιδα, τόσο λιγότερη θα αποκτούν με τη πάροδο των χρόνων.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως η κυτταρίτιδα προκαλείται λόγω της κατακράτησης υγρών. Άρα λοιπόν, για να τη καταπολεμήσετε καλό είναι να καταναλώνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς επίσης και διουρητικά υγρά, όπως το πράσινο τσάι. Έτσι, ο οργανισμός σας θα αποτοξινώνεται.

Πρέπει να αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα ροφήματα με ζάχαρη, αφού δεν σας προσφέρουν τίποτα πέραν της κυτταρίτιδας.

Η συστηματική άσκηση καθόλη τη διάρκεια του χρόνου (όχι μόνο το καλοκαίρι πριν βγείτε στη παραλία) είναι το δεύτερο σημαντικότερο θέμα. Κοιλιακοί, βαθιά καθίσματα και τρέξιμο είναι κάποιες από τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε και να δείτε αποτελέσματα. Κάντε τη γυμναστική τρόπο ζωής σας και νιώστε ευεξία στη καθημερινότητά σας!!!

Η υγιεινή διατροφή είναι ό,τι πολυτιμότερο. Εκτός ότι είναι απαραίτητη για την υγεία σας, παράλληλα γεμίζετε τον οργα��ισμό σας με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και τον «καθαρίζετε» από ό,τι βλαβερό μπορεί να έχει. Φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καφεΐνη, όλα τα είδη διατροφής είναι αναγκαία για τον οργανισμό σας. Απλά προσέξτε την ώρα και την ποσότητα που τρώτε.

Τέλος, η απολέπιση και στη συνέχεια το μασάζ με ειδικές κρέμες για τη κυτταρίτιδα που περιέχουν και καφεΐνη στις επίμαχες περιοχές, βοηθάει στο να απαλλαγείτε από τον εφιάλτη!