​Οι περισσότερες γυναίκες, κυρίως οι μελαχρινές που δεν μπορούν να περιμένουν να μακρύνει η τρίχα μέχρι της επόμενη αποτρίχωση, προτιμούν το ξύρισμα ως μέθοδο αποτρίχωσης. Το ξυράφι όμως, αγριεύει τη τρίχα-δεδομένου του ότι δεν αφαιρεί από τη ρίζα αλλά τη κόβει- κι έτσι προκαλεί μια άγρια υφή στα πόδια. Το star.gr όμως, είναι εδώ για να σας δώσει έξυπνα tips για απαλά και λεία πόδια.
1. Το προηγούμενο βράδυ από το ξύρισμα, απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα για να αποφύγετε τους έντονους ερεθισμούς την επομένη.
2. Πριν το ξύρισμα χρειάζεται ��α κάνετε πολύ καλή απολέπιση, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι κρυμμένες τρίχες. Όσο πιο καλή απολέπιση κάνετε τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα πετύχετε. Προμηθευτείτε scrub σώματος ή φτιάξτε το δικό σας από αμυγδαλέλαιο και ζάχαρη ή αλάτι.
3. Αντί για κρέμες και αφρούς ξυρίσματος χρησιμοποιήστε εναλλακτικά προϊόντα όπως baby oil, οργανικό λάδι ή ακόμα και μαλακτικό μαλλιών. Έτσι, θα αποφύγετε τραυματισμούς και κοκκινίλες που δημιουργούνται μετά το ξύρισμα. Προσοχή! Ποτέ μην ξυριστείτε χωρίς να έχετε τοποθετήσει κάποιο προϊόν στα πόδια σας.
4. Επιλέξτε το καλύτερο γυναικείο ξυραφάκι για πόδια. Στην αγορά μάλιστα υπάρχουν σε προσιτές τιμές ξυραφάκια για ευαίσθητα δέρματα. Προτιμήστε αυτά με τις πολλές λεπίδες για πιο βαθύ ξύρισμα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι τόσο σημαντικά, όσο και η προετοιμασία του δέρματος. Αποφύγετε τα φτηνά ξυραφάκια μιας χρήσης, γιατί προκαλούν ερεθισμούς. Χρησιμοποιήστε τα μόνο σε περίπτωση ανάγκης.
5. Αλλάξτε συχνά το ξυραφάκι σας, είναι σημαντικό!!! Όσο λιγότερα ξυρίσματα έχετε κάνει με ένα ξυραφάκι, τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα κάνει. Επίσης, τα ξυραφάκια σκουριάζουν και η επιφάνειά τους μολύνεται, ειδικά όταν είναι καιρό εκτεθειμένα. Αλλάζετέ τα λοιπόν τακτικά.
6. Ξυρίστε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών.
7. Ανάμεσα στα ξυρίσματα αλλά και σε καθημερινή βάση να ενυδατώνετε το δέρμα στα πόδια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ή λάδι, ώστε να είναι απαλά και λαμπερά και το πιο σημαντικό για να μην κρύβονται οι τρίχες μέσα στο δέρμα.