​Όσο συχνά και αν κάνετε μανικιούρ, παρατηρείτε πως τα νύχια σας ξεφλουδίζουν;

Το star.gr σας παρουσιάζει τις πιθανές αιτίες του χρόνιου αυτού προβλήματος των γυναικών, αλλά και χρήσιμες λύσεις για να απαλλαγείτε από αυτό!

ΑΙΤΙΑ: 1

Τα νύχια μας αποτελούνται από στιβάδες κερατίνης, της ��νωστής πρωτεΐνης που αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος, αλλά και της τρίχας. Η ποιότητά της είναι γενετικώς καθορισμένη και διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Όσο το νύχι μεγαλώνει τα παλαιότερα κύτταρα κερατίνης ωθούνται προς τις άκρες. Τα νέα κύτταρα, που γεννιούνται στη βάση του νυχιού, προστατεύονται από ένα κομμάτι δέρματος («πετσάκια»), το οποίο πρέπει να είναι μαλακό και ελαστικό για να διατηρεί το νύχι γερό. Όσες γυναίκες κάνουν συχνά δουλειές στο σπίτι, όπως λόγου χάριν το πλύσιμο των πιάτων, λόγω των απορρυπαντικών και των χημικών που χρησιμοποιούν, μειώνουν τη ποσότητα και τη ποιότητα της κερατίνης των νυχιών τους, με αποτέλεσμα αυτά να ξεφλουδίζουν.

newego_LARGE_t_821_105938471.jpg
ΛΥΣΗ: Προκειμένου να μην απογυμνώνεται το νύχι σας από τη κερατίνη, προτιμήστε να κάνετε δουλειές φορώντας ελαστικά γάντια. Επίσης, μετά τις δουλειές σας, απλώστε άφθονη ποσότητα ενυδατικής κρέμας χεριών, αλλά και του ειδικού λαδιού στα πετσάκια. Εμείς σας προτείνουμε για καλύτερο αποτέλεσμα, να βάζετε την ενυδατική σας και το βράδυ πριν κοιμηθείτε κάνοντας απαλό μασάζ στη περιοχή. Έτσι, η κρέμα θα δρα όλο το βράδυ όσο εσείς κοιμάστε. Τέλος, το ενυδατικό λάδι να το τοποθετείτε μια φορά την ημέρα! Κάνει καλό!

ΑΙΤΙΑ: 2

Ενδέχεται να σας λείπουν χρήσιμες βιταμίνες, όπως ο ψευδάργυρος. Κάντε εξετάσεις αίματος και δείτε ποιες βιταμίνες σας λείπουν.

ΛΥΣΗ: Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά (πχ τα στρείδια), το κρέας (κόκκινο κρέας και πουλερικά) και τα ψάρια (πχ σαρδέλες). Έτσι, θα ενισχύσετε τη κεράτινη στιβάδα των νυχιών σας, η οποία θα γίνει πιο ανθεκτική και τα νύχια σας δεν θα ξεφλουδίζουν πια!