​Το παράδειγμα πολλών σταρ του εξωτερικού ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια πολλές ελληνίδες, όπως η Ελεονώρα Μελέτη, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Κατερίνα Στκούδη και η Έλενα Παπαρίζου βάφοντας κόκκινα τα μαλλιά τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν σήμερα πρότυπο για αρκετές γυναίκες που σκέφτονται να τολμήσουν το ιδιαίτερο αυτό χρώμα.

Προτού προχωρήσετε όμως σε μια τόσο ριζική αλλαγή πρέπει να ξέρετε πως το κόκκινο είναι ένα δύσκολο χρώμα, που χάνει τη λάμψη του ακόμα και μετά το πρώτο λούσιμο και γίνεται θαμπό. Για το λόγο αυτό, αν το τολμήσετε ρωτήστε το κομμωτή σας ποια είναι τα κατάλληλα για χρήση προϊόντα που διατηρούν τη λάμψη τους.

Επίσης, να θυμάστε πως αν αποφασίσετε να αλλάξετε χρώμα μετά από κάποιο διάστημα και να τα κάνετε πιο ανοιχτά, ξανθά λόγου χάριν, το κόκκινο θα κάνει την εμφάνισή του.

Πρέπει να περάσει πρώτα από το στάδιο της σκούρας απόχρωσης μέχρι να εξαφανιστεί το κόκκινο.

Ακόμα, από τη στιγμή που θα τα βάψετε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τα σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά και όποτε λούζεστε να προτιμάτε χλιαρό και όχι το ζεστό νερό!!!

Σε ότι αφορά τη σωστή απόχρωση κόκκινου που θα επιλέξετε, εσείς που έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με γαλάζια ή πράσινα μάτια προτιμήστε τα πιο σκούρα δαμασκηνί κόκκινα για να δώσετε λάμψη και φως στο πρόσωπό σας.

Εσείς πάλι που δεν έχετε ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα με καστανά μάτια, διαλέξτε τα χάλκινα κόκκινα χρώματα.

Είναι καλό να αποφύγετε τις έντονα κόκκινες αποχρώσεις και να προτιμήσετε τα πιο φυσικά χρώματα!