Άντρες γυναίκες ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα των ξηρών χεριών, με φουσκάλες και ουλές. Δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζετε! Το star.gr σας έχει τη λύση και σας παρουσιάζει χρήσιμα και απλά tips!

Αρχικά, μπορείτε να προμηθευτείτε μια μάσκα χεριών. Πολλοί από εσάς ίσως να μην γνωρίζατε καν πως υπάρχει! Κι, όμως, υπάρχει και λόγω της παχύρευστης σύστασής της και της μεγάλης ενυδάτωσης που προσφέρει, μπορεί να δώσει λύση στη «διψασμένη» σας επιδερμίδα. Απλώστε τη μάσκα με απαλές κινήσεις στα χέρια, μέχρι τις άκρες των νυχιών και�� αφήστε το δέρμα σας να μουλιάσει για 10 έως 20 λεπτά.

Επίσης, καλό θα ήταν να βάζετε ενυδατική κρέμα χεριών αρκετές φορές στη διάρκεια της μέρας, για απαλότητα και ενυδάτωση. Οι pocket size συσκευασίες, μάλιστα, θα σας λύσουν τα χέρια! Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε παχιές κρέμες που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε έλαια, ώστε να διατηρείται πιο πολλή υγρασία στις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας σας.

Ακόμα, φροντίστε όταν πλένετε τα χέρια σας να τα στεγνώσετε καλά. Ο παγωμένος αέρας πάνω στην υγρασία που θα απομείνει, δημιουργεί τα γνωστά και ανεπιθύμητα σκασίματα.

Τέλος, επειδή το κρύο αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους εχθρούς της απαλότητας των χεριών, σας συστήνουμε να φοράτε γάντια όταν εκτίθεστε σε χαμηλές θερμοκρασίες.