Μεγάλο πρόβλημα για τις περισσότερες γυναίκες ήταν πάντα οι ραγάδες. Οι ανεπιθύμητες –ροζ στην αρχή και άσπρες μετά- ρωγμές, δημιουργούνται στο σώμα μετά την απότομη αυξομείωση βάρους ή ύψους. Το star.gr όμως σας έχει τη λύση για να απαλλαγείτε από τις υπάρχουσες ραγάδες αλλά και να αποτρέψετε την εμφάνιση νέων.

1. Απολέπιση: Πάρα πολύ σημαντικό βήμα για τη θεραπεία κατά των ραγάδων είναι η απολέπιση. Φροντίστε πριν τοποθετήσετε το ειδικό λάδι για τις ραγάδες, ��α χρησιμοποιήσετε ένα scrub για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα θα δέχεται ευκολότερα τη θεραπεία, θα αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τη θρέψη του δέρματος και θα ενεργοποιείται η αναπλαστική του δραστηριότητα.

2. Λάδι: Οργανικά φυσικά έλαια που θα βρείτε στην αγορά (σε φαρμακεία, σε κέντρα αισθητικής κλπ), βοηθούν αποτελεσματικά στην μείωση και εξαφάνιση των ραγάδων. Απαραίτητη είναι όμως η απολέπιση στο σημείο πριν την τοποθέτηση των ειδικών ελαίων.

3. Διατροφή: Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για όμορφη επιδερμίδα χωρίς ραγάδες. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες C, Ε και Α που ενισχύουν την ανάπτυξη νέων ιστών καθώς και που επουλώνουν τους κατεστραμμένους ιστούς, δηλαδή τις ραγάδες. Οι τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως οι ξηροί καρποί βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης των ραγάδων.

4. Γυμναστική: Η τακτική άσκηση ενισχύει την ευεξία του σώματος αλλά και του δέρματος, ενώ παράλληλα τονώνει τους μύες του σώματος ενισχύοντας έτσι τη σφριγηλότατα της επιδερμίδας, κάνοντας τις ραγάδες να μην είναι τόσο ορατές.