Στη μάχη κατά της παχυσαρκίας και όλων των προβλημάτων που προκαλεί φαίνεται ότι συμβάλει ένα νέο εμφύτευμα που δημιούργησαν επιστήμονες στην Ελβετία.

Οι ερευνητές, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ανέπτυξαν ένα γενετικό εμφύτευμα που μειώνει την κατανάλωση του φαγητού όταν τα επίπεδα του λίπους είναι πολύ υψηλά.

Το εμφύτευμα το οποίο θα είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί στον άνθρωπο περίπου σε τρία χρόνια τοποθετείται στο χέρι και περιέχει δύο γονίδια, από τα οποία το πρώτο ελέγχει συνεχώς τα επίπεδα του λίπους στο αίμα και όταν αυτά είναι αυξημένα δίνει εντολή στο δεύτερο να ελευθερώσει μια ορμόνη, η οποία μειώνει την όρεξη.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, το εμφύτευμα κάνει συνεχώς αυτούς τους ελέγχους, ενώ σταματά την παραγωγή της ορμόνης όταν το βάρος φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εμφύτευμα δοκιμάστηκε ήδη σε ποντίκια με παχυσαρκία και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Μάλιστα, η απώλεια του βάρους διακόπηκε όταν το λίπος μειώθηκε όσο έπρεπε.