​Βλέποντας την Ευαγγελία Αραβανή στο παρκέ του «DWTS4» σκέφτεσαι πως η φύση είναι πραγματικά πολύ γενναιόδωρη με κάποιους ανθρώπους. Ιδού πως τα καταφέρνει!

Πώς καταφέρνει να διατηρεί ένα τόσο καλοφτιαγμένο σώμα;

«Νομίζω ότι τα καλά μου γονίδια έχουν παίξει και σε αυτό ��ο κομμάτι το ρόλο τους. Όμως, για να είμαι ειλικρινής, το μπαλέτο και ο χορός έχουν, επίσης, συμβάλλει καθοριστικά. Ξεκίνησα το κλασικό μπαλέτο 4 ετών και σταμάτησα όταν πήγα στα καλλιστεία. Μετά συνέχισα με το χορό, τον οποίο και συνεχίζω ακόμη».

H σχέση της με το γυμναστήριο: «Όχι πολύ. Μόνο πριν από 2 χρόνια που πήγα και στο γυμναστήριο. Έκανε πολύ καλό στο σώμα μου. Όταν ξεκίνησα γυμναστήριο, νόμιζα πως θα τα παρατήσω τον πρώτο μήνα. Κι όμως για τον ένα χρόνο που έκανα, όχι μόνο ήμουν συνεπής, αλλά πήγαινα τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς τα καταφέρνω».

«Πώς τα κατάφερνες λοιπόν; Αυτό που δούλεψε σ' εμένα ήταν ότι έβαλα το γυμναστήριο μέσα στο βασικό πρόγραμμα της ημέρας. Δεν ήταν, δηλαδή, προαιρετική δραστηριότητα, αλλά συγκεκριμένος χρόνος όπου έπρεπε να γίνει συγκεκριμένο πράγμα. Όπως έπρεπε να πηγαίνω στη δουλειά μου, έτσι έπρεπε να πηγαίνω και στο γυμναστήριο. Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση, πέρα από τη διαφορά στο σώμα μου, είναι ότι η ενέργειά μου ήταν στο φουλ εκείνη την περίοδο. Παρότι περίμενα πως θα με κούραζε, αντίθετα, γέμιζε τις μπαταρίες μου».

Και γιατί σταμάτησες; «Το πρόγραμμά μου έγινε άνω κάτω και πια δεν μπορούσα να είμαι σταθερή. Είναι, όμως, στόχος μου να επιστρέψω».

Κι από διατροφή, πως τα πάει;

«Δεν έχω νιώσει στη ζωή μου να στερούμαι. Τρώω τα πάντα. Κατ' αρχάς, τρώω πάντα πρωινό. Γάλα με δημητριακά, αφού νομίζω ότι δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς γάλα. Μέχρι το μεσημέρι θα φάω ��να φρούτο. Το μεσημεριανό μου είναι ελληνικό σπιτικό φαγητό. Μέσα στην εβδομάδα υπάρχει κάτι με κρέας, κάτι με ψάρι, ένα λαδερό και κάποιο όσπριο. Τα βράδια συνήθως επιλέγω ένα τοστ και ένα γιαούρτι, ή ένα γιαούρτι και ένα φρούτο, ή μία ωραία πλούσια σαλάτα»

Και κάτι σε γλυκό; «Γενικά, δε μου αρέσουν πολύ τα γλυκά. Και όταν θα φάω κάποιο, θα είναι λίγο».

Έχει χρειαστεί να κάνει δίαιτα; «Όχι, δε θα μπορούσα. Όταν κάποιες φορές νιώθω ότι έχει ξεφύγει το βάρος μου, αυτοπεριορίζομαι. Αυτό δε σημαίνει ότι έχω το διαιτολόγο μου και ξεκινάμε πρόγραμμα. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να συμμορφωθώ σε μια διαδικασία δίαιτας. Αυτό που ακούω να τρώνε κάθε μέρα, όπως πρωτεΐνη με σαλάτα, δε θα το άντεχα. Εγώ κόβω εντελώς τα γλυκά και περιοριζω πολύ την ποσότητα του βραδινού».

Αγαπημένο της φαγητό;

«Τα μακαρόνια. Μπορώ να ζήσω μόνο με μακαρόνια. Με κάθε είδους σάλτσα ή ακόμη και σκέτα. Απλώς, επειδή ξέρω ότι παχαίνουν, προσπαθώ να μην τα τρώω το βράδυ».

Σε μια ειδική βραδιά που θα ήθελε κάποιος να την εντυπωσιάσει σε τι εστιατόριο θα ήθελε να την πάει; «Κάπου να φάμε σούσι, γιατί μου αρέσει πολύ και δεν μπορώ να το φτιάχνω στο σπίτι».