Τι είναι αλήθεια άραγε όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών; Πόσα και πόσα δεν σας έχει πει η μαμά σας, τα οποία όμως δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο.

Μύθος 1ος: πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα
Το καθημερινό λούσιμο έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα φυσικά έλαια και οι πρωτεΐνες της τρίχας και να κάνει τα μαλλιά σας ξηρά . Το ιδανικό είναι να λούζεστε δύο φορές της εβδομάδα.

Μύθος 2ος: το άγχος γκριζάρει τα μαλλιά
Ο μύθος αυτός είναι αρκετά διαδεδομένος, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική επιβεβαίωση. Ερευνητές από την ιατρική σχολή του New York University δημοσίευσαν έρευνα που έδειχνε ότι όντως το άγχος γκριζάρει τα μαλλιά, όμως τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη γενετικοί παράγοντες και κληρονομικές ασθένειες.

Μύθος 3ος: αν βγάλετε μια γκρίζα τρίχα θα βγουν μετά δύο άλλες
Από κάθε ρίζα των μαλλιών σας βγαίνει μόνο μία τρίχα ανεξαρτήτου χρώματος. Καλό πάντως είναι να μην βγάζετε τα μαλλιά σας γιατί αδυνατίζει η ρίζα.

Μύθος 4ος: αν πιάνετε τα μαλλιά σας συχνά κοτσίδα θα σας πέσουν
Οι στέκες και οι αλογοουρές είναι πολύ δημοφιλείς φέτος. Παρ’ όλ’ αυτά καλό είναι να μην το παρακάνετε γιατί ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας και πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

Μύθος 5ος: Αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά θα αρρωστήσεις
Το έχουμε ακούσει άπειρες φορές από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι το κρύωμα και οι αρρώστιες προκαλούνται από ιούς και βακτήρια και όχι φυσικά από τα βρεγμένα σας μαλλιά.