​1. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι

Ειδικά αν έχετε φρεσκοχωρίσει…. Πολλοί άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό τείνουν να αναζητούν παρηγοριά στην αγκαλιά ενός νέου συντρόφου. Αλλά είναι πολύ απίθανο να επιτύχετε μια νέα σχέση που θα σας εκφράζει, ειδικά τον πρώτο καιρό του χωρισμού. Καλό θα ήταν να αφήσετε να περάσει το διάστημα των 6 μηνών και στο ενδιάμεσο ασχοληθείτε με το σπίτι σας, τους φίλους σας αλλά κυρίως με τον εαυτό σας και όταν αισθανθείτε πιο χαρούμενοι αναζητήστε μια νέα σχέση.

2. Κοινωνικοποιηθείτε

Για να βρεί��ε τον κατάλληλο/λη σύντροφο δοκιμάστε να βάλετε στη ζωή σας περισσότερο κόσμο και των δυο φύλλων. Να διευρύνετε τον κύκλο των φίλων σας για να μεγαλώσετε τις πιθανότητες να γνωρίσετε επιτέλους αυτόν/ην που θα σας κλέψει την καρδιά σας.

3. Ραντεβού στα τυφλά

Τώρα μάλιστα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Τα ραντεβού στα τυφλά εκτός από το ότι μπορεί να σας απογοητεύσουν από το πρώτο δευτερόλεπτο, εγκυμονούν και τον κίνδυνο του ότι ο/η υποψήφιος σύντροφος μπορεί να είναι επικίνδυνος, σαλεμένος, να βρωμάνε τα πόδια του κοκ. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην ιδέα του ότι θα συναντήσετε έναν άγνωστο/η να είσαστε προσεκτικοί και το ραντεβού που θα κλείσετε να είναι σε δημόσι�� χώρο, να έχετε ενημερώσει τουλάχιστον ένα άτομο για το που θα βρίσκεστε και να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο μαζί.

4. Πώς να προσεγγίσετε αυτόν/αυτή που σας «γυάλισε»

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να βγείτε με κάποιον/α που σας έχει «γυαλίσει» αλλά δε θέλετε να έχετε και την πίεση που προκαλεί ο όρος «ραντεβού», προτείνετε μια «αναγνωριστική» έξοδο. Δηλαδή προτείνετε μια έξοδο με φίλους σας για παράδειγμα για μπόουλινγκ, θέατρο κτλ. Έτσι και οι φίλοι σας θα κάνουν την απαραίτητη «οντισιόν» και την εποικοδομητική κριτική τους (ξεκατίνιασμα) από την αρχή και εσείς θα δείτε αν μπορείτε να συνυπάρξετε με αυτόν τον άνθρωπο στο κοινωνικό σας περίγυρο.

5. Πως θα καταλάβετε ότι αρέσετε…

Η γλώσσα του σώματος είναι μεγάλος προδότης. Συνήθως όσοι διατηρούν τρυφερά συναισθήματα για κάποιον επιδιώκουν να έχουν οπτική επαφή, να πλασάρονται δίπλα στο αντικείμενο του πόθου.

6. Πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού μπορεί για μερικούς να είναι αγχωτικό. ��ν αισθάνεστε έτσι, προτιμήστε να κανονίστε έξοδο σε σινεμά ή για ένα γρήγορο ποτό . Είναι προτιμότερο να περάσετε λιγότερη ώρα με κάποιον στο πρώτο ραντεβού και να ξεπεράσετε τις φοβίες σας (και κάτι κομπλεξάκια) και να είστε πιο άνετοι στο δεύτερο.

7. Επικοινωνία μετά το πρώτο ραντεβού

Πολλοί μετά το πρώτο ραντεβού συνηθίζουν να λένε «θα σε πάρω τηλέφωνο». Αυτό 99% σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν. Για να βολιδοσκοπήσετε τις προθέσεις του άλλου πείτε πως περάσατε πολύ ωραία και ότι θα θέλατε να το επαναλάβετε…αν η απάντηση που θα λάβετε είναι «θα μιλήσουμε» τότε ετοιμαστείτε για το επόμενο ραντεβού (με άλλον/η), αν σας δώσει μια απάντηση προσδιορίζοντας την επόμενη σας συνάντηση χρονικά, πχ «θα σε πάρω το Σάββατο», τότε να ετοιμάζεστε για την επόμενη έξοδο (με το ίδιο πρόσωπο).

8. Πως θα καταλάβετε αν θέλετε να τον/την ξαναδείτε

Εκτός αν η πρώτη σας εντύπωση ήταν απόλυτα, κακή, κάκιστη, τραγική καλό θα ήταν να δεχόσασταν την πρόσκληση για ένα δεύτερο ραντεβού. Όπως είπαμε τα πρώτα ραντεβού δημιουργούν άγχος και πολλοί τα χάνουν…. Δώσε άλλη μία, μία ευκαιρία…….

9. Πότε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω

Οι «τυχεροί» εμπλέκονται σε ερωτικές πράξεις από το πρώτο ραντεβού. Αλλά η τύχη χαλάει όταν συνειδητοποιήσουν ότι είτε βιάστηκαν , είτε μέσα στην αναμπουμπούλα ξέχασαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και τώρα έχουν βρεθεί ομπρός μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή αγκαλιά με ένα ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα)

Αν κάποιος/κάποια δεν είναι προετοιμασμένος να περιμένει, μάλλον δεν είναι και ο πιο κατάλληλος/η για εσάς.

10. Αν τα πράγματα πάνε καλά

Αν τα πράγματα πάνε καλά και η σχέση ευδοκιμήσει να βεβαιωθείτε ότι χρειάζεται να βρίσκετε πάντα χρόνο και για τους φίλους σας. Γιατί όπως και οι πρ��ηγούμενες σας σχέσεις δεν ξέρετε για πόσο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλά.