Από την πολύ μικρή ηλικία έως και την πιο μεγάλη, η γήρανση είναι ένα απαραίτητο και αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Έχετε όμως αναρωτηθεί τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυτό μεγαλώνει ή πεθαίνει;

1. Οι στάχτες ενός αποτεφρωμένου σώματος ζυγίζουν περίπου 9 κιλά. Το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού βάρους είναι το νερό που παγιδεύεται στα κύτταρά μας. Το σώμα όταν αποτεφρωθεί, το νερό και η πλειοψηφία των ιστών μας καταστρέφονται, και αυτό που μένει είναι …… ελάχιστο .

2. Τα μαλλιά και τα νύχια δε μεγαλώνουν όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το δέρμα αφυδατώνεται και «τραβιέται» προς τα πίσω από το τριχωτό της κεφαλής και τα δάχτυλα.

3. Μέχρι την ηλικία των 60, στους περισσότερους ανθρώπους χάνεται ή μειώνεται η αίσθηση της γεύσης.

4. Το μέγεθος των ματιών παραμένει το ί��ιο από τη στιγμή της γέννησης ενός ατόμου, ενώ η μύτη και τα αυτιά συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Όταν λοιπόν σας κοιτάζει ένα μωρό με τα μεγάλα του μάτια, να ξέρετε ότι αυτό το μέγεθος θα το συνοδεύει σε όλη του τη ζωή, ενώ η μύτη και τα αυτιά μεγαλώνουν σύμφωνα με τους επιστήμονες κάθε 7 χρόνια.

5. 60% ανδρών και 40 % των γυναικών θα ροχαλίζουν μέχρι την ηλικία των 60. Το ροχαλητό που χαρακτηρίζεται «κανονικό» φτάνει τα 60 ντεσιμπέλ, και ένα εντονότερο μπορεί να φτάσει και τα 80 νετσιμπέλ!!! (επίπεδο κομπρεσέρ)

6. Το κεφάλι ενός μωρού είναι 1 τέταρτο του συνολικού μήκους του, αλλά από την ηλικία των 25 θα είναι μόνο το 1/8. Τα άκρα και ο κορμός θα μεγαλώσουν επίσης αλλά οι μικροί «κεφάλες» δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι το κεφάλι τους θα μεγαλώσει περισσότερο!!!