​Μήπως κάποιες ημέρες του μήνα, 10 ημέρες πριν από τις «δύσκολες» μέρες, πρέπει να προσέχεις τι λες και, κυρίως, τι τρως;

Νιώθεις τρομερό άγχος; Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει, θέλεις να φας ένα ολόκληρο ζαχαροπλαστείο και είσαι έτοιμη να βρίσεις το συνάδελφό σου; Ξεκίνα να μετράς: μήπως περιμένεις περίοδο; Αν ναι, τότε ανήκεις στη μεγάλη κατηγορία των γυναικών (3 στις 4) που εμφανίζουν προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο (ΠΕΣ). Πρόκειται για ένα σύνολο από ενοχλητικά συμπτώματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του έμμηνου κύκλου. ��ες πώς μπορείς να μειώσεις τα συμπτώματά του, να μην πάρεις βάρος και να νιώσεις πραγματικά καλύτερα!

Πού Οφείλεται;

Μέχρι σήμερα οι ειδικοί δεν έχουν αναπτύξει κάποια εξέταση η οποία να πιστοποιεί αν μια γυναίκα πάσχει από ΠΕΣ. Έτσι, υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τα αίτια εμφάνισής του όπως, για παράδειγμα, διαταραχές: ορμονικές, ηλεκτρολυτών, στους νευροδιαβιβαστές.

Πώς θα το Καταλάβεις;
Ουσιαστικά υπάρχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες συμπτωμάτων.
Οργανικές μεταβολές: Πρήξιμο και πόνος στο στήθος, ακμή, εξάψεις, διάρροια, πονοκέφαλος, πόνος στην πλάτη.
Μεταβολές της όρεξης: Λιγούρες για γλυκές ή πολύ αλμυρές τροφές.
Μεταβολές της διάθεσης: Ευεξαπτότητα, αϋπνία, κατάθλιψη, νευρικότητα, κούραση, αίσθημα ότι βρίσκεσαι εκτός εαυτού.
Διαταραχές της προσοχής: Δυσκολία προσήλωσης, προβλήματα στη μνήμη και μείωση της εργασιακής απόδοσης.

Τι μπορείς να κάνεις;

Κόψε τους απλούς υδατάνθρακες και κυρίως τα γλυκά. Κατανάλωνε άφθονα φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη, τα οποία θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις τις λιγούρες σου, αλλά θα σε κρατήσουν και χορτασμένη. Επίλεγε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, όπως γαλακτοκομικά εμπλουτισμένα σε ασβέστιο και πράσινα φ��λλώδη λαχανικά. Το ασβέστιο μειώνει τα συμπτώματα του ΠΕΣ. Τέλος, τρώγε συχνά και μικρά γεύματα και περιόρισε το αλάτι.

Κολύμπα! Αν γυμνάζεσαι συστηματικά, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, θα εμφανίσεις λιγότερα ή ηπιότερης έντασης συμπτώματα ΠΕΣ. Η κολύμβηση και το jogging είναι ιδανικά

Μην πίνεις καφεΐνη και αλκοόλ. Αν τα αποφύγεις στη διάρκεια του ��εύτερου μισού του κύκλου σου, μπορεί να μειώσεις την ένταση των συμπτωμάτων. Χαλάρωσε. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του σύνδρομου.
Θα σε Βοηθήσει! Πάρε ένα συμπλήρωμα διατροφής από εκχυλίσματα λουλουδιών. Στην αγορά θα βρεις φυσική φόρμουλα με μικροθρεπτικά στοιχεία για το γυναικείο οργανισμό που περιέχει ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του ΠΕΣ έως και 98%! Όταν τροφοδοτείς και ισορροπείς τα κύτταρά σου, τους ιστούς και τα όργανα με αυτά τα στοιχεία, τα συμπτώματα υποχωρούν και η υγεία σου... ανθίζει!