Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, ακόμα και τα ευχάριστα αλλά με αρνητικές συνέπειες στο δέρμα ξενύχτια των διακοπών, αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπό μας. Ο πρώτος σημαντικός εχθρός του προσώπου είναι η φωτογήρανση.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου επιταχύνει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η βιολογική γήρανση της επιδερμίδας. Η δομή του πλέγματος του κολλαγόνου καταστρέφεται, η λάμψη του προσώπου χάνεται και το δέρμα παύει να τρέφεται σωστά. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που λαμβάνουμε από τη διατροφή ή ακόμα και από διάφορα συμπληρώματα δεν είναι αρκετά, καθώς η οξείδωση που πραγματοποιείται στα κύτταρα από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι τεράστια.

«Στα Medi Cosmetic, η φωτογήρανση αντιμετωπίζεται με ειδικούς αντιοξειδωτικούς καλλυντικούς παράγοντες, που διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας με τη μέθοδο της Σονοφόρεσης. Έτσι, ενισχύεται σημαντικά η άμυνα του δέρματος ενάντια στους βλαπτικούς παράγοντες», εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος των Medi Cosmetic, Μαρία Χατζηαναστασίου.

Μία δεύτερη απώλεια που καταγράφεται είναι η υγρασία: επηρεάζεται ο υδρολιπιδικός μανδύας της επιδ��ρμίδας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το ph και να αυξάνεται η διαπερατότητα του δέρματος. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη σε μολύνσεις από διάφορα μικρόβια, εμφανίζει σκασίματα, ενώ η υφή της είναι ξερή και τραχιά.

Τη λύση δίνει η Ραδιοανάπλαση, που με τη δύναμη των ραδιοκυμάτων και σε συνδυασμό με μια εντατική καλλυντική θεραπεία, φτάνει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας εκτός από επαρκή ενυδάτωση του δέρματος και την ενίσχυση της παραγωγής νέου κολλαγόνου. Το πρόσωπο ανακτά τη χαμένη λάμψη και τη σφριγηλότητά του, καθώς φαίνεται αναζωογονημένο και πιο νεανικό.

Τέλος, τα σημάδια του ήλιου που μένουν ανεξίτηλα στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, είναι οι πανάδες και οι δυσχρωμίες, των οποίων η αντιμετώπιση, όσο πε��νούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολη γίνεται.

Η Κλασματική Φωτοανάπλαση ανανεώνει ορατά την εικόνα του δέρματος, αφαιρώντας την επιφανειακή μελανίνη της επιδερμίδας.

Έτσι, εξαλείφει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες, ενώ παράλληλα, μέσα σε ελάχιστες συνεδρίες, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και σβήνει τις καφέ κηλίδες από τα χέρια και το ντεκολτέ.