Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Αναμφίβολα, είναι το πιο καλοκαιρινό, άνετο και δροσερό πατούμενο: όμως, ποιός είπε ότι μπορείς να φοράς όποια σαγιονάρα θέλεις; Το star.gr σου ετοίμασε έναν μίνι οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η σαγιονάρα η καλή

Ξέχνα τις πλαστικές ή τις απομιμήσεις δέρματος και διάλεξε μία σαγιονάρα από καουτσούκ, ύφασμα ή δέρμα.

Η μάρκα δεν κάνει τον παπά

Δεν χρειάζεται η σαγιονάρα σου να «φωνάζει» την μάρκα της, ακόμα κι αν είναι από τον πιο γνωστό οίκο μόδας του κόσμου! Εκτός κι αν θες να αφήσεις να κρέμεται και το ταμπελάκι με την τιμή...

Προσοχή στο σχήμα και το χρώμα

Μην διαλέξεις σαγιονάρα που θυμίζει τον στρατό, ούτε μία απόχρωση που «φωνάζει» και δεν ταιριάζει με το στυλ σου (π.χ. φλούο). Επίσης, απέφυγε την σαγιονάρα που κλείνει με velcro (το... κριτς - κρατς βρε, που είχαμε μικροί στα αθλητικά που μας έπαιρναν η μαμά και ο μπαμπάς) και, προς Θεού, δεν την φοράς ποτέ με κάλτσες!

Η πέτρα του... σανδάλ(ι)ου

Αν η σαγιονάρα σου φαίνετα�� «κάπως», διάλεξε ένα ζευγάρι σανδάλια. Βασικός κανόνας; Να είναι πιο... δωρικά (απλά δηλαδή) και από εκείνα των αρχαίων ημών προγόνων!

Το σανδάλι το σωστό έχει flat σόλα, είναι συνήθως σε καφέ ή μπεζ απόχρωση, δεν έχει φερμουάρ, αγκράφες και λοιπά διακοσμητικά, ενώ τα λουράκια του δεν είναι ούτε πολύ λεπτά, αλλά ούτε και χοντρά.