​Το θρυλικό Κολωνάκι υποκύπτει στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με τα ενοίκια των ατελιέ να είναι πια από τσουχτερά έως απαγορευτικά και τους άλλοτε ισχυρούς να ψάχνουν οικονομικότερες λύσεις σε περιοχές όπως η Κυψέλη και τα Πατήσια.

Ο Μάκης Τσέλιος το είχε προφητεύσει. «Βλέπω μια καταιγίδα τον χειμώνα αυτόν που έρχεται» είχε δηλώσει.

Τα πιο ικανά μοντέλα ξενιτεύονται στο εξωτερικό προκειμένου να κλείσουν κάποιες δουλειές, ενώ οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν γυναίκες με προσωπικότητα και στιλ από άλλους χώρους!

Σήμερα η Τουρκία είναι αυτή που μοιάζει με γη της επαγγελίας, αφού η εγχώρια αγορά έχει περιοριστεί ανησυχητικά. Η θηλιά στον λαιμό της ελληνικής μόδας είναι ακόμα πιο σφιχτή.

Όπως δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Real News, ο Μιχάλης Ασλάνης, ένας από τους πιο καταξιωμένους έλληνες σχεδιαστές περνάει την πιο δύσκολη επαγγελματική του φάση. «Είχα μια διαχειρίστρια που τα έκανε μαντάρα, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος» υποστήριξε.

Για κάποιους άλλους η κρίση αποτέλεσε δημιουργία. Ο Έλληνας σχεδιαστής Βρεττός Βρεττάκος σε συνεργασία με τον ενδυματολόγο Διονύση Κολποδίνο επιμελήθηκαν και έφτιαξαν για τη Beyonce μια ολόσωμη φόρμα με κρύσταλλα Swarovski.

Αρκετά όμως είναι τα παραδείγματα Ελλήνων σχεδιαστών που διακρίνονται στο εξωτερικό.