Είσαι υποψήφια νύφη (ή μέλλουσα κουμπάρα) και αναρωτιέσαι πώς θ�� καταφέρεις να χάσεις αυτά τα 2-3 κιλά που θα κάνουν τη διαφορά στο νυφικό; Αν έχεις στόχο θα τα καταφέρεις

Οπτικοποίησε το στόχο σου

Φόρεσε το νυφικό (ή το φόρεμά σου) και φαντάσου πώς θα δείχνεις αν χάσεις εκείνα τα 2 κιλά ή μερικούς πόντους από τη μέση σου και τονώσεις τους ώμους σου (ή όλα τα παραπάνω). Χρησιμοποίησε αυτή την εικόνα για έμπνευση όσο γυμνάζεσαι, αλλά φρόντισε να το κάνεις για σένα και όχι για κανέναν άλλο. Εσύ θέλεις να νιώθεις και να δείχνεις ωραία με το φόρεμα και το σώμα σου – το τι θα πουν οι άλλοι δεν έχει σημασία.

Φάε έξυπνα

Για να χάσεις βάρος γρήγορα, προσπάθησε να αποφεύγεις επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως η ζάχαρη και το λευκό ψωμί, οι οποίοι δεν έχουν μεγά��η διατροφική αξία και είναι δύσκολο να καταναλωθούν σε μικρές μερίδες. Αντί για αυτό, δοκίμασε άπαχη πρωτεΐνη, όπως τα ψάρια και πουλερικά, τα λαχανικά και υγιεινά λιπαρά τα οποία βρίσκονται στο αβοκάντο, το ελαιόλαδο και το αμύγδαλο. Επίσης, μοίραζε τις θερμίδες σου σε πέντε ή έξι μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Είναι πιο εύκολο για το σώμα σου να επεξεργαστεί μικρότερα γεύματα απ' ό,τι μεγάλα και αυτό μπορεί να σε αποτρέψει από το να φας υπερβολικά.

Επικεντρώσου στο στόχο σου

Το φόρεμά σου μπορεί να αφήνει ακάλυπτους τους ώμους, το άνω μέρος της πλάτης ή τις γάμπες σου. Επίλεξε κινήσεις που επικεντρώνονται στις προβληματικές περιοχές και κάν' τες προτεραιότητά σου ώστε να μην τις προσπερνάς, ιδιαίτερα όταν είσαι κ��υρασμένη. Προσπάθησε να εκτελείς τις στοχευμένες ασκήσεις τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα (οι μύες πρέπει να ξεκουράζονται και να ανακτούν δυνάμεις μεταξύ των ασκήσεων ενδυνάμωσης), κάνοντας μια ποικιλία κινήσεων. Φυσικά, μην ξεχάσεις να προσθέσεις αεροβική στο πρόγραμμά σου – είναι ο μόνος τρόπος να ρίξεις την κοιλίτσα!

Μην έχεις εμμονές

Οι γυναίκες συχνά μειώνουν την εμφάνισή τους, ανεβάζοντας ή τραβώντας συνέχεια το φόρεμά τους, προσπαθώντας να κρύψουν τα προβληματικά τους σημεία ή παραπονούμενες για το πόσο άσχημα δείχνουν οι γοφοί τους, η κοιλιά τους, τα πόδια τους. Χαλάρωσε! Απόλαυσε τη χαρά της ημέρας και συνειδητοποίησε ότι πρώτον, δείχνεις υπέροχη και δεύτερον, η αυτοπεποίθηση είναι το μόνο που χρειάζεσ��ι για να δείχνεις άψογη. Στο τέλος της ημέρας, εκείνος ο επιπλέον πόντος στους γοφούς σου είναι το τελευταίο πράγμα που θα θυμάσαι!