​Έχεις τόσο δυνατή μνήμη που καμιά φορά ξεχνά και το όνομα σου; Σε έχουν παραζαλίσει τα μέτρα, οι φόροι και οι περικοπές και δε θυμάσαι βασικές εντολές;

Μη βασανίζεσαι….σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να αφήνεις παντού χαρτάκια και σημειώσεις με τους διαδικτυακούς κωδικούς σου!!! Ας είναι οι καλά οι Αυστραλοί και το χάπι τους, το οποίο αναμένεται να δώσει λύση σε ένα «πρόβλημα» που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους!!

Απευθύνεται σε όλους όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε διάφορες υπηρεσίες, κοινωνικά δίκτυα εφαρμογές και τείνουν να ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασής τους σε αυτές.

Το «χάπι», το οποίο δημιούργησε η Motorola, χορηγείται στοματικά και πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρόπο ενεργοποίησης των διαδικτυακών λογαριασμών του χρήστη χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να τους θυμάται.

Αποτελείται από ένα μικροτσίπ (χωρίς μπαταρία) το οποίο παίρνει ενέργεια από τα στομαχικά οξέα του χρήστη! Αυτά τα οξέα δηλαδή που εκκρίνει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την κατάποση.

Την παρουσίαση του χαπιού πραγματοποίησε η Ρετζίνα Ντούγκαν, επικεφαλής του τμήματος εξελιγμένης τεχνολογίας της Motorola, στο συνέδριο All Things Digital στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αν και το χάπι βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών, κάτι μου λέει πως σύντομα θα είναι στα ράφια των φαρμακοποιών!