Μια πειραματική θεραπεία με βλαστοκύτταρα που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δοκιμών χάρισε την όραση σε ασθενή του οποίου είχαν εκφυλιστεί τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς του!
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι χάρη στη νέα θεραπεία ένας τυφλός ασθενής απέκτησε την όρασή του και μάλιστα σε βαθμό που μπορεί ακόμη και να οδηγήσει!
Blind-mans-sight-restored-by-stem-cell-treatment.jpg
Η κλινική δοκιμή ξεκίνησε το 2011 από επιστήμονες της ετ��ιρείας βιοτεχνολογίας Advanced Cell Technology με τη συμμετοχή 22 ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ή από δυστροφία του αμφιβληστροειδούς Stargardt, ασθένειες που καταστρέφουν τα κύτταρα του ματιού που προσφέρουν καθαρή και σταθερή όραση.

Ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αυτή την θεραπεία έχουν δει βελτιώσεις στην όρασή τους, όμως ο συγκεκριμένος ασθενής είχε θεαματικά αποτελέσματα!!!
dn23568-1_300.jpg
Ωστόσο, οι επιστήμονες τόνισαν ότι αυτή η θεραπεία ίσως στο μέλλον δεν αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική για όλους τους ασθενείς, γι’ αυτό και συνεχίζουν τις κλινικές δοκιμές, ενώ τα επόμενα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρχει συνολική εικόνα, που θα είναι πιο ολοκληρωμένη.