​Η Δίαιτα χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη, η νέα τάση στη διατροφή παγκοσμίως, που βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και δεν είναι μια «στερητική» δίαιτα, που αποκλείει ομάδες τροφίμων από το καθημερινό διαιτολόγιο, συνιστάται ολοένα και περισσότερο από ειδικούς της διατροφής και της υγείας.

Όταν ακολουθείς δίαιτα χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη πρέπει να μάθεις να επιλέγεις περισσότερες τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και να αποφεύγεις τροφές με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Έτσι είναι πιο εύκολο και πιο υγιεινό να την ��κολουθήσεις για μεγάλο διάστημα χωρίς να σε κουράσει.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των τροφίμων με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, όπως τα Sweet & Balance, είναι ότι απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Έτσι αποφεύγονται τα τσιμπολογήματα, τα οποία συνήθως ευθύνονται για την αύξηση του βάρους. Αντίθετα, η απότομη αύξηση του σακχάρου που προκαλούν τα τρόφιμα με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη οδηγούν και σε απότομη μείωση του στη συνέχεια (υπογλυκαιμία), με αποτέλεσμα να πεινάμε πάλι πολύ γρήγορα.

Ελληνικές κλινικές μελέτες έδειξαν ότι άτομα που κατανάλωναν Sweet & Balance έως και 4 φορές / εβδομάδα για 3 μήνες, στο πλαίσιο ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου, έχασαν κατά μέσο όρο 3-4 κιλά, εμφάνισαν μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) και της περιφέρειας της μέσης, ενώ δήλωσαν ότι δεν ένιωσαν έντονη στέρηση και είχαν διάθεση να ακολουθήσουν το διαιτολόγιό τους με μεγαλύτερη συνέπεια και χωρίς μεγάλες αποκλίσεις.

Στη δίαιτα χαμηλού Γλυκαιμικό Δείκτη συνδυάζεται η υγεία, η γεύση και το αποτέλεσμα! Αρκεί να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να επιλέγουμε σωστά τις τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Και ευτυχώς πλέον υπάρχει και η μεγάλη ποικιλία επιδορπίων Sweet & Balance, που δίνει γευστικές λύσεις για γλυκό.

Μπορούμε να απολαμβάνουμε εύκολα, γρήγορα και χωρίς ενοχές υπέροχες γεύσεις, όπως μιλφέιγ, κρέμα καραμελέ και κέικ

Μάθετε περισσότερα για το Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και τη διατροφή χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη.