Δεν έχεις τίποτε άλλο να ασχοληθείς και όλη την ώρα λες «πώς έχω γίνει έτσι», «πώς θα βγω στην παραλία», «πρέπει να χάσω κιλά», «θέλω διαίτα»; Αν ναι... αποχαιρέτα τους φίλους σου που χάνεις!

Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Notre Dame, όσο εσύ λες ότι πρέπει να χάσεις κιλά... χάνεις φίλους!

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την δρ. Alexandra Conrning, πρόβαλαν σε ομάδα εθελοντών βιντεοσκοπημένες δηλώσεις γυναικών, με διαφορετικό σωματότυπο. Οι μισές από αυτές μιλούσαν με θετικά σχόλια για το σώμα τους, είτε ήταν παχιές, είτε λεπτές, ενώ οι υπόλοιπες γκρίνιαζαν. Στη συνέχεια, οι εθελοντές βαθμολόγησαν πόσο συμπαθητική ήταν η κάθε γυναίκα.

Όπως προέκυψε, οι «τσουπωτές» που δεν «μουρμούριζαν» για τα περιττά κιλά ήταν πιο συμπαθητικές από εκείνες που γκρίνιαζαν, είτε είχαν παραπάνω κιλά, είτε όχι!

«Αν και βρίσκεται καθημερινά στις συζητήσεις μας, η κουβέντα για τα κιλά αποδεικνύεται επιβλαβής! Μάλιστα, συνδέεται και με την ανάπτυξη δυσαρέσκειας για το σώμα μας, που μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές», επισημαίνει η δρ. Conring.

Για να μην μείνεις μόνος/η σαν το λεμόνι, λοιπόν, «κόψε» πρώτα την μουρμούρα και έπειτα την μασαμπούκα!