​Οι γιορτές του Πάσχα έλαβαν τέλος και μαζί τους ολοκληρώθηκε και η νηστεία από το κρέας και τις άλλες αμαρτίες του τραπεζιού και του …κρεβατιού! Ώρα να πέσεις με τα μούτρα στ��ν ερωτική επαφή όχι απλώς για να κάψεις το λίπος από τα κατσικάκια και τα γλυκάκια, αλλά γιατί σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχουν 237 διαφορετικοί λόγοι για να κάνουμε σεξ!

Για πολλούς εμπειρογνώμονες το sex για τον άνθρωπο είναι το ίδιο απαραίτητο και αναγκαίο με την τροφή. Ο εγκέφαλός μας λένε… είναι προγραμματισμένος προς αυτήν τη συμπεριφορά. Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι η επιθυμία για σεξ είναι «προγραμματισμένη» προκειμένου να προωθηθεί η επιβίωση των ειδών, ενώ οι κοινωνιολόγοι εστιάζουν στους πολιτιστικούς και προσωπικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωπου επιδιώκουν (ή αποφεύγουν) το σεξ!

Γιατί όμως ζητάμε το SEX; Οι ψυχολόγοι στο Austin, αφού μελέτησαν τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις εμπειρίες σε πάνω από 1.500 φοιτητές κατέληξαν σε τέσσερις κύριες κατηγορίες:

-Φυσικοί λόγοι: ευχαρίστηση, ανακούφιση από το στρες, άσκηση, σεξουαλική περιέργεια ή έλξη σε ένα πρόσωπο.

-Ιδιοτέλεια: αναπαραγωγή, βελτίωση κοινωνικής θέσης (π.χ. δημοσιότητα) ή εκδίκηση.

-Συναισθηματικοί λόγοι: αγάπη, δέσμευση και ευγνωμοσύνη.

-Ανασφάλεια: Για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, για να μην απιστήσει ο σύντροφος, λόγω της αίσθηση του «καθήκοντος» ή λόγω πίεσης από τον/τη σύντροφο

Οι απαντήσεις των φοιτητών στην ερώτηση γιατί κάνουμε sex ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες συνδεδεμένες με την εικόνα του εαυτού τους και τις κοινωνικές τους σχέσεις, κάτι που μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Η κατανόηση αυτών των διαφορών ως προς τα κίνητρα είναι πολύ σημαντική, λένε οι ειδικοί. Μας βοηθά να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στη σεξουαλική ζωή και πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σεξουαλικές διαταραχές. Μια τέτοια γνώση μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως το SEX εκτός των άλλων κάνει πολύ καλό και στην υγεία. Ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό;

1) Μείωση του αριθμού θανάτων

2)Μείωση του κινδύνου για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά επεισόδια

3)Απώλεια βάρους και βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος

4)Άυξηση παραγωγής της τεστοστερόνης

5)Μείωση του κινδύνου για γρίπη και κρυολόγημα

6)Ανακούφιση από τον πόνο

7)Βελτίωση της οσμής

8)Μείωση του κινδύνου κατάθλιψης

9)Μείωση του κινδύνου του προστάτη

10)Καλύτερος έλεγχος κύστης