Σε μια αρκετά πρωτότυπη έρευνα προχώρησαν επιστήμονες από την Αυστραλία, οι οποίοι εξέτασαν τις συνέπειες που έχει στην υγεία μας η… φήμη!

Σύμφωνα με τους ερευνητές των πανεπιστημίων του Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Επστάιν του Κέντρου Καρκίνου του Νοσοκομείου «Άγιος Βικέντιος» του Σίδνεϊ, η φήμη βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Οι ερευνητές μελέτησαν 1.000 νεκρολογίες διάσημων προσώπων (813 ανδρών και 186 γυναικών) και διαπίστωσαν ότι οι φημισμένοι αθλητές, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί και γενικά οι καλλιτέχνες που δίνουν παραστάσεις, καθώς και οι διάσημοι αθλητές πέθαναν σε μέση ηλικία 77,2 ετών.

Πιο θετικά είναι τα αποτελέσματα για τους συγγραφείς, τους συνθέτες και γενικότερα τους κ��λλιτέχνες που δεν δίνουν παραστάσεις, καθώς «κερδίζουν» περίπου ένα χρόνο ζωής με τον μέσο όρο θανάτου να διαμορφώνεται στα 78,5 χρόνια.

Την ίδια ώρα οικονομολόγοι και ιστορικοί φτάνουν μέχρι τα 81,7 έτη, ενώ οι πολιτικοί που δεν «μασάνε» έζησαν έως τα 83 τους κατά μέσο όρο.

Αιτίες των πρόωρων θανάτων τους είναι ατυχήματα, καρκίνος, αλκοόλ και ναρκωτικά.