Οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες που κάνουν συχνά ενέσεις μπότοξ, δεν μπορούν να χαμογελάσουν, επειδή οι μύες τους «παραλύουν» για ένα μικρό χρονικό διάστημα, που διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Όταν η συχνότητα των ενέσεων είναι μεγάλη, τα άτομα δεν μπορούν να χαμογελάσουν κανονικά, καθώς το μπότοξ προκαλεί μερικό «πάγωμα» των μυών του προσώπου.

Έτσι, όταν προσπαθεί να χαμογελάσει κάνεις, τα σήματα που στέλνονται στον εγκέφαλο δεν είναι «καθαρά» γιατί τα νεύρα είναι κατά κάποιο τρόπο «μουδιασμένα».

Με τη τεχνική του μπότοξ, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει το άτομο ,καταθλιψη.

Αυτό είναι τ��υλάχιστον, το αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Βρετανία.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής ψυχιατρικής Μάικλ Λιούις ,υποστηρίζει ότι όταν κάποιος δεν χαμογελά, ο εγκέφαλος του δε λαμβάνει «σήμα» ότι είναι ευτυχισμένος με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη.

Ο καθηγητής λέει χαρακτηριστικά:« Χαμογελάμε όταν αισθανόμαστε χαρούμενοι και γινόμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι, όταν χαμογελάμε».

Αν εμείς αναλογιστούμε, ότι οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και το μηχανικό γέλιο κάνει καλό στην ψυχοσωματική υγεία και στις Κλινικές Γέλιου, τα άτομα ενθαρρύνονται να γελούν ακόμα και μηχανικά, καταλαβαίνουμε ότι το συμπέρασμα της έρευνας έχει κάποια λογική βάση…

Αν επίσης λάβουμε υπόψη ότι το γέλιο προλαμβάνει ασθένειες , ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό και γυμνάζει το σώμα, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε και από μια άλλη πλευρά το μπότοξ…

15 λεπτά γέλιου έχουν το ίδιο όφελος με 2 ώρες ύπνου, λένε οι επιστήμονες και προσθέτουν: το γέλιο ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και με αυτό τον τρόπο ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.

Αν λάβουμε υπόψη ότι, ένα εξάχρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα, ε��ώ ένας ενήλικος 15 φορές την ημέρα , δεν είναι οξύμωρο το οτι κάνουμε το μπότοξ επειδή επιθυμούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω;