Δεν μπορείτε να φανταστείτε, πόσο καλό κάνει στην υγεία ένα φιλί στο στόμα! Αφήνουμε κατά μέρος τα ευνόητα, δηλ. τη σύσφιξη των ερωτικών σχέσεων και το δυνάμωμα του ερώτα και προχωράμε στα… βακτήρια.

«Μπλιαχ!» θα σκεφτούν κάποιοι. «Φιλί ίσον ανταλλαγή μικροβίων και αρρώστιες» Και όμως! Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αν βέβαια μιλάμε για δυο υγιή άτομα που ανταλλάσσουν φιλιά στο στόμα.

Το παθιασμένο φιλί έχει οφέλη για την υγιεινή του στόματος , καθώς παράγεται περισσότερο σάλιο από το κανονικό, με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται!

Το σάλιο περιέχει ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια, ιούς και μύκητες. Το βαθύ φιλί, αυξάνει την ποσότητα του σάλιου, το οποίο κάνει κα��ό στα δόντια και τα ούλα.

Επιπλέον, καθώς με το ερωτικό φιλί των συντρόφων ανταλλάσσονται τουλάχιστον 5.000.000 βακτήρια, το φιλί μπορεί να δράση όπως ο εμβολιασμός! Μιλάμε για φυσικό εμβολιασμό, καθώς η ανταλλαγή των ακίνδυνων μικροβίων και μικροοργανισμών ενισχύει την άμυνα του ατόμου. Υπενθυμίζουμε ότι μιλάμε για υγιείς συντρόφους, που φιλιούνται στο στόμα. Η έκθεση στα μικρόβια, συμφωνούν όλοι οι γιατροί , δεν είναι πάντα επιζήμια… Μερικά μικρόβια, μας βοηθούν να δημιουργήσουμε αντισώματα εναντίον μελλοντικών μικροβίων, που θα εισβάλουν στον οργανισμό μας και θα απειλήσουν την υγεία μας.

Τα μικρόβια λοιπόν που μας… δίνει ο σύντροφος μας κατά τη διάρκεια του φιλιού ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

��πιπλέον, το φιλί δρα ως παυσίπονο. Με το φιλί, απελευθερώνονται πολλές ουσίες, όπως ντοπαμινη και ενδορφινες. Η ντοπαμίνη μας κάνει χαρούμενους και δραστήριους, όπως και οι ενδορφινες, οι οποίες επιπλέον δρουν αποτελεσματικά όσον αφορά τον πόνο.

Το φιλί, διώχνει το άγχος που όλοι πλέον ξέρουμε πόσο κακό κάνει στην ανθρώπινη υγεία. Όταν οι άνθρωποι φιλιούνται αυξάνεται από τον εγκέφαλο η παράγωγη της ορμόνης οξυτοκινη η οποία {μεταξύ άλλων}, περιορίζει το άγχος…

Όταν στρεφόμαστε προς ένα φίλο ή συγγενή, για να τον φιλήσουμε στο μάγουλο, τότε κινητοποιούνται μόνο 2 μύες του προσώπου. Όταν φιλάμε ερωτικά έναν άνθρωπο, τότε κινητοποιούνται περίπου 30 μύες του προσώπου.
Όσο περισσότερη ώρα φιλιόμαστε, τόσο περισσότερο γυ��νάζουμε αυτούς τους μυς! Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εκγύμναση των μυών του προσώπου ισοδυναμεί με ευεργετικό μασάζ που καταπολεμά τις ρυτίδες!

Ακόμα, με το φιλί καίμε θερμίδες! Περίπου 30 θερμίδες, για ένα θερμό φιλί που κρατά ένα λεπτό…
Κάθε φορά που τα χείλη πλησιάζουν, απελευθερώνεται αδρεναλίνη, η οποία έχει δράση παρόμοια με αυτή της φυσικής άσκησης. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και κρατά την καρδιά γερή και ζωντανή. Τα … καρδιοχτύπια λοιπόν που δημιουργούν τα ερωτικά φιλιά, ισχυροποιούν την υγεία και παρατείνουν την νιότη…

Να προσθέσουμε για την ιστορία ,την εξήγηση για το χαρακτηρισμό « γαλλικό φιλί » .

Ξέρετε από που βγήκε η έκφραση; Οι εύποροι Αμερικανοί που επισκέπτονταν το Παρίσι το 18 αιώνα, όταν γύριζαν, μιλούσαν με ενθουσιασμό στους συμπατριώτες τους , για τις όμορφες , φινετσάτες Γαλλίδες που φιλούσαν υπέροχα… Έτσι βγήκε το ….«γαλλικό φιλί ».

Για όλους αυτούς τους λόγους… φιληθείτε !
Μόνη προϋπόθεση; Να το θέλετε και να σας αρέσει…