Τέλος εποχής για την σιλικόνη στην προσθετική στήθους! Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν αναδόμηση του στήθους με βλαστοκύτταρα, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς θα σταματήσει η χρήση ορισμένων επικίνδυνων εμφυτευμάτων.

Η νέα τεχνική περιλαμβάνει απλώς βλαστοκύτταρα και λίπος από διάφορα μέρη του σώματος και υπόσχεται αναγέννηση του ιστού που έχει αφαιρεθεί από μαστεκτομή.

Η τεχνική αυτή είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν, όπου με την χρήση λίπους πέτυχαν ανάπλαση 30%.

Τα δεδομένα όμως από την νέα τακτική είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά, καθώς ο νέος ιστός που δημιουργήθηκε κάλυπτε από 70% έως 90% του κενού που είχε παραμείνει από την επέμβαση, αλλά και την καταστροφή των ιστών από τον καρκίνο.

Στην μελέτη που έγινε συμμετείχαν πέντε γυναίκες. Επιστήμονες πήραν λίπος και βλαστοκύτταρα από τους γοφούς και την κοιλιά των ασθενών, τα ανέμειξαν και τα τοποθέτησαν στο σημείο που είχαν αφαιρεθεί οι ιστοί.

«Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης ήταν εντυπωσιακά, καθώς αναδομήθηκε με φυσικό τρόπο έως και το 90% του στήθους των γυναικών», σχολίασε ο Ράτσελ Κρέιγκ από τον βρετανικό μη κυβερνητικό οργανισμό για τον καρκίνο του στήθους