Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά σας μπορεί να μην σας επιτρέπουν να πηγαίνετε κάθε μήνα στο κομμωτήριο για να βάψετε τα μαλλιά σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να τα βάψετε μόνες σας στο σπίτι και το αποτέλεσμα να είναι τέλειο.

Συμβουλή Νο 1
Απόφυγε να κάνεις μόνη σου ριζικές αλλαγές στα μαλλιά σου. Πόνταρε αυστηρά σε χρώμα έναν-δύο τόνους πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό από το φυσικό.

Συμβουλή Νο 2
Προσπάθησε να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή όσο το δυνατόν περισσότερο για να διαρκέσει η βαφή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και το χρώμα δε συγκρατείται. Χρησιμοποίησε σαμπουάν, μάσκες και conditioner για βαμμένα μαλλιά.

Συμβουλή Νο 3
Το να παραμείνει η βαφή στα μαλλιά για περισσότερη ώρα από την προβλεπόμενη δεν προσφέρει κανένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αντίθετα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών.

Συμβουλή Νο 4
Καλύτερα να βάφεις τα μαλλιά σου όταν δεν είναι φρεσκολουσμένα. Έτσι, οι πόροι στην επιδερμίδα του κεφαλιού παραμένουν κλειστοί και αποφεύγονται οι ερεθισμοί.

Συμβουλή Νο 5
Είναι πολύ σημαντικό το ξέπλυμα της βαφής να γίνεται υπομονετικά μέχρι το νερό που τρέχει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό.